Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Több száz ember előtt alázták Ganxsta Zolee-t Győrben, és ezen mindenki röhögött

Úgy jöttem ki a Richter-teremből, hogy ˝roastolni˝ akarok és égessenek szénné engem is, mert ez brutálisan jó!

Még azelőtt történt, hogy az internetadóval kapcsolatos történések és hírek elsodortak volna: a Dumaszínház humoristái "szénné égették" Ganxsta Zolee-t és egymást Győrben.

Ennek már egy hete, de még mindig élénken emlékszem a vastag beszólásokra, a spontán poénokra, a cinikus megjegyezésekre, a trágár, irónikus szavakra – és arra, hogy ezek hallattán hányszor fordultam le kis híján a székről. És nem azért mert felháborodtam volna.... Annyira röhögtem! Ez egyébként jellemző volt a többi, mintegy ötszáz nézőre is: az empátia teljes hiánya nélkül nevettek az alázásokon.

Az Egyesült Államokban igen nagy népszerűségnek örvendő, nálunk még gyerekcipőben járó, roast műfaj lényege ugyanis ez: ízekre szedni egy ismert ember munkásságát, magánéletét, minden lehetséges tulajdonságát – csakis az irónia és cinizmus válogatott eszközeivel. Sajátos módja ez a tisztelgésnek, pedig tényleg ez a célja: ünnepelni a kiválasztott hírességet.

Kétségem sincs afelől, hogy Ganxsta Zolee ezt piszkosul élvezte, még úgy is, hogy gyakorlatilag több mint egy órán keresztül nyelnie kellett az osztásokat, és ő csak a végén reagálhatott. Előkerült minden: az ápoltságát firtató témáktól kezdve, a testi adottságain át, a tetoválásokig. Egyik művének zseniális elemzése alatt pedig papírzsepiért kutattam a táskámban és kíméletért könyörögtem.

Nem titkolom, hogy meglehetősen kedvelem a Dumaszínház humoristáit, sokukat hallgattam, néztem már élőben. A Showder Klubban való szerepléseikhez pedig felejthetetlen emlékek kötnek: a műsor mindig akkor ment a tévében, amikor középiskolai kollégiumunkban már villanyoltás volt. Így mindig titokban, lábujjhegyen osontunk le a lépcsőkön, zajtalanul kinyitottuk a tévészoba ajtaját, mocorgás nélkül ültünk a nyikorgó kanapékon, és a paplanunkba fojtottuk a röhögést.

Győrbe pedig tényleg egy nagyon kíméletlen ötösfogat jött el. A házigazda szerepében Kovács András Péter (KAP) dobálta a poénbombákat, viszonzásul az ő szőréről rengeteg bőrt lehúztak a többiek. Kiss Ádámról szinte mindenki megjegyezte, hogy a tinik - a 7.B és az óvodások - kedvence, Kormos Anettnek elég volt egy igen szembetűnő tulajdonságát elővenni ahhoz, hogy oszthassák: ő nő. Dombóvári Istvánon bőven találtak fogást kollégái, kerekded alkatán többször ment az élcelődés, Benk Dénest meg leginkább azért cikizték, "mert senki sem tudja, hogy ki ő". Aztán amikor együtt összefogtak Ganxsta ellen, nah az rekeszizom-gyilkos volt.

Másfél órán át ment az adok-kapok, ebben a műfajban egyébként megengedett a papír használata, a humoristák felolvashatják gondolataikat. Ez egyáltalán nem zavaró, nem vesztjük el velük a kontaktot, és így is annyira lazák, hogy sokszor nem lehetett eldönteni, mi az, amit olvasnak, mi az, ami fejből jön. Az "itt és most" poénok, a spontán beszólások, a nem tervezett történésekre adott reakciók persze mindig jobban ütnek és természetesen ezekből sem volt hiány.

Amire - bevallom - , nem számítottam, az a műsor végén történt. Ganxsta Zolee nyelte, nyelte az alázásokat, - persze ő is röhögött közben - majd amikor megszólalhatott, mindent kamatostul visszaadott az égetőinek, elképesztő beszólásokkal, és ezzel nekünk, nézőknek is megadta a kegyelemdöfést.

Az egészben az volt a zseniális: annak ellenére, hogy minden cikizés, alázás komolyan, élesen hangzott el, közben persze mindenki tudta, hogy ezek az emberek mennyire elismerik a másik munkáját és valójában milyen jó a kapcsolat közöttük. Úgy jöttem ki a Richter-teremből, hogy "roastolni" akarok és égessenek szénné engem is, mert ez brutálisan jó!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12 év fegyház az újszülöttjét vécébe fojtó börcsi anyának

Védője szerint a nő mai napig sem fogta fel tettét. Tovább olvasom