Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Több rendőr a sztrádákon, határokon

Fokozott rendőri jelenlétre kell számítani az ország gyorsforgalmi útjain s az idegenforgalom szempontjából kiemelt határátkelők környékén a nyári hétvégéken.

A veszélyeztetett időszakban főként a forgalom folyamatos biztosítása, az utazók biztonságának megőrzése a cél.

Az országos főkapitányság rendészeti főigazgatója feladattervben határozta meg az idegenforgalmi szezonra vonatkozó rendőri feladatokat.

– Elsősorban a hazafelé tartó vendégmunkások áradatának a kezelése, a gyorsforgalmi utak folyamatos forgalmának, illetve a határátkelőhelyek átjárhatóságának biztosítása a cél. Ennek megfelelően a múlt hét péntektől szeptemberig minden hétvégén fokozott és koordinált rendőri jelenlét lesz a gyorsforgalmi utakon – autópályákon – Ártánd, Röszke, illetve Hegyeshalom között – mondta el portálunk megkeresésére Perjámosy István alezredes, megyei közlekedésrendészeti osztályvezető.

Az osztályvezető szerint a határátkelő átjárhatósága területünkön a schengeni csatlakozás óta nem jelent problémát. Igaz, korábban a matricavásárlásnál voltak gondok, de az útkezelő is mindent megtett annak érdekében, hogy ezek a jövőben elkerülhetők legyenek.

Funk Ákos József és Róth Tibor zászlósoknak a nyári hétvégéken a közlekedés biztonságának s a forgalom áramlásának biztosítása lesz a fő feladatuk. Fotó: Krizsán Csaba
Funk Ákos József és Róth Tibor zászlósoknak a nyári hétvégéken a közlekedés biztonságának s a forgalom áramlásának biztosítása lesz a fő feladatuk. Fotó: Krizsán Csaba

– Az autópályán való haladásban a közlekedés, másrészt az utazók biztonságára is figyelni kell. Kiemelten a trükkös lopásokra, járművekből való lopásra, illetve a pihenőhelyeken a zseblopások megelőzésére. A közlekedési rendőrségnek a rendelkezésre álló információkat el kell juttatni a közterületi állományhoz. A más megyében szerzett tapasztalatokat, ismereteket, információkat tovább kell adni – magyarázta Perjámosy István.

Nagyobb baleseteknél azt is lehetővé kell tenni, hogy akár a szomszédos megye rendőreinek besegítsenek az autópályán szolgálatot teljesítők a gyorsabb reagálás, a forgalom megfelelő áramlása érdekében.

– A megyei ügyeletünk és Csongrád, valamint Hajdú-Bihar megye rendőrségi ügyeletei szorosabban működnek együtt. A belépőforgalom nagyságáról továbbadva az információt, időben fel tudnak készülni, erőket átcsoportosítani, mire az utazók tömege odaér a másik határ közelébe.

Az elmúlt hétvégén még nem volt erőteljes forgalom a megyei autópálya-szakaszokon. A nyugat-európai szabadságolási időpontok előrevetítik, hogy július 4-től a francia, 12-től a német és osztrák munkahelyekről indul meg a vendégmunkások rohama. A legtöbb feladatot július utolsó hétvégéje adja, amikor a legtöbb vendégmunkást foglalkoztató bajor tartományból indulnak meg a török, román, szerb állampolgárok. Ugyanakkor a Forma–1 Magyar Nagydíj is ezen a hétvégén lesz. Ekkor dömping várható mindkét irányban. Augusztusban a rendőröknek csak indokolt esetben lehet szabadságot kivenniük, vagy ha azt előzetesen jóváhagyta a vezetés.

Olvasóink írták

 • 1. gonzo 2010. június 22. 20:47
  „Na,ezt a cikket jól eldugták....
  A kép aláírása helyesen így hangzana valahogy:XY zászlósoknak a legfontosabb feladata a rendőrök üzemanyagpénzének begyűjtése lesz,azaz traffizás lehetőleg olyan helyeken,ahol a legtöbbet lehet kaszálni.A közlekedésbiztonság le van sz@rva,egy cél van a pénzgyűjtés.Ez a szemlélet a győri közlekedési rendőri vezetésénél,ez nyílt titok,mindenki tudja,csak nem illik róla beszélni,igaz Perjámosy úr??????
  És még csodálkoznak,hogy egyre több ember rühelli a rendőröket.(a közlekedésiekről beszélek)
  Nem baj Perjámosy úr,kűldje csak a rendőreit a 30-as táblákhoz,a győri bevezető szakaszokhoz,a felüljárókhoz,ahol jókat lehet kaszálni.....
  Ja,és az így gyűjtött sarcot költse gyógyszerre,csak ezt tudom önnek kívánni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodáztatási támogatás Téten

˝Szeretném tudni, vajon a téti önkormányzatnál mikor fizetik ki az óvodáztatási támogatást?˝ -… Tovább olvasom