Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Több pénz kellene kárenyhítésre

Huszonegy nyugat-dunántúli település természeti csapások okozta kárának enyhítésére 192 millió forint támogatást javasol a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács az önkormányzati tárcának a vis maior tartalékkeret terhére - közölte Balogh József, a regionális fejlesztési tanács elnöke szerdán a tanácsülést követő sajtótájékoztatón, Téten.
Az elnök elmondta, hogy valamennyi település a nagy esőzések, árvizek miatt az utakban, hidakban, árkokban, átereszekben, járdákban és az önkormányzati épületekben keletkezett károk miatt fordult támogatásért a tanácshoz. Több önkormányzat hivatkozott az árvíz elleni védekezés többletkiadásaira is.

Kőszegnek közel 88 millió forint támogatást javasol a tanács. Gasztony számára 4,8 millió forint, Őrimagyarósd számára 750 ezer, Lasztonyának 2,3 millió, Rönöknek 31 millió a támogatási javaslat. Vasszentmihálynak több mint 6,4, millió, Marócnak 2,4 millió, Lispeszentadorjánnak több mint 1,3 millió, Kiscsehinek 3,9 millió, Koroncónak több mint 1,4 millió forint odaítélését ajánlja a regionális tanács.

A testület Szentgotthárdnak több mint 11,8 millió forint, Borsfának 6,4 millió forint, Oltárcnak 1,3 millió forint, Bánokszentgyörgynek 9,8 millió forint, Bázakerettyének 7,5 millió forint támogatás odaítélését javasolja.

A grémium javaslata szerint Gönyű több mint 1,9 millió forint, Körmend közel 4,8 millió forint, Vaskeresztes 1,7 millió forint, Kisrákos 750 ezer forint, Vasvár több mint 148 millió forint, Sümegcsehi 3,7 millió forint támogatásban részesülhet.

Az elnök közölte: a testület ezúttal az ötödik döntési körben járt el. Az előző döntési körökben 46 esetben ítéltek meg összesen 104 millió forintos támogatást, s ezzel a regionális tanács vis maior kerete kimerült, ezért a tanács már csak a tárca vis maior tartalékkeret terhére tehet javaslatot az önkormányzati miniszter részére. A döntést követően két hónap múlva megtörténhetnek a kifizetések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piaci életképek a Dunakapu térről

Őszi "színekben" pompázik a győri Dunakapu téri piac. Tovább olvasom