Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Több pénz a Fehérvári útra

Az eredetileg tervezettnél várhatóan csaknem kétszer annyi pénz jut a Fehérvári út győri bevezetőszakaszának átépítésére. A pluszpénzből a kapcsolódó csomópontokat, utcákat is átalakítják.
„ Az eredetileg tervezett két és fél milliárd forinttal szemben várhatóan négy és fél milliárd forint jut a Fehérvári út városi bevezetőszakaszának átépítésére" – jelentette ki Eredics Imre a tegnapi városházi sajtótájékoztatón.
A győri alpolgármester elmondta, erről jelenleg is folynak a tárgyalások a szaktárcával. A politikus kifejtette: a többletpénzből bővebb műszaki tartalmat lehetne megvalósítani. Így a Fehérvári út–Ipar utca–Szigethy Attila úti csomópont átalakításán kívül egyebek mellett jelzőlámpássá alakíthatnák az Ifjúság körút–Szigethy Attila út kereszteződést, valamint kiépülhetne a Szauter utca teljes hosszában. Eredics hangsúlyozta: mindez állami pénzből valósulna meg, az önkormányzatnak csupán a területkisajátításokhoz kell forrást biztosítania.
A politikus úgy vélekedett: töretlen lesz jövőre Győr fejlődése. Mindezt kisebb felsorolással is alátámasztotta: 2003-ban átadják a szabadhegyi víztornyot, a termálfürdőt, megkezdődhet az egykori zsinagóga rekonstrukciója, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház modernizációja, folytatódnak a panellakás-korszerűsítések. Hozzátette: a befizetett helyi iparűzési adókból az tűnik ki, hogy a vállalkozások gazdálkodása stabil. Fontosnak nevezte, hogy a közgyűlés felhatalmazást adott egy agglomerációs fejlesztési tanács megalakulásához.
Eredics Imre emellett beszélt arról is, hogy a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. eddig 270 tonna szóróanyaggal próbálta elősegíteni a jobb közlekedési viszonyokat, s a készültséget ünnepnapokon is fenntartja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitálalnak az egykori „testvérek

A győri aranyvasárnap vendége volt a Győr Plazában a Barátok közt két volt sztárja, a tv2 reggeli… Tovább olvasom