Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Több nagyobb útlezárásra kell számítani Győrben szombattól

Két, egyenként egynapos lezárás lesz szombaton, hétfőtől pedig több hétre lezárják a Kossuth-hidat az autók és az autóbuszok elől.

"Több nagyobb útlezárásra kell felkészülniük a közlekedőknek Győrben. Két, egyenként egynapos lezárás lesz szombaton, hétfőtől több hétre lezárják a Kossuth-hidat az autók és az autóbuszok elől" - közölte portálunkkal Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.  


Útlezárások, korlátozások Győrben nagyobb térképen való megjelenítése

Nézzük a részleteket pontokba szedve!

1. Lezárják a Kossuth-hídat több hétre

A Dunakapu tér alsó rakparti útépítés, valamint közműépítés miatt szeptember 26-tól előreláthatóan 3-4 hétre lezárásra kerül a Kossuth-híd.

A zárás az autó-és buszforgalmat érinti és a reggeli csúcs után kerül kialakításra, az autóbuszok azonban hétfő reggel üzemkezdettől már terelőútvonalon közlekednek.

A járműforgalom elől lezárt hídon a gyalogosok számára szabad lesz az út, a fél útpályán kialakított sáv szabadon hagyásával. A lezárással párhuzamosan folyik a Kossuth-híd járdakonzol szélesítése is.

Az út, híd és közműépítések miatt - a közlekedők biztonságát figyelembe véve - a Kossuth-hídon a kerékpárosok csak tolt kerékpárral haladhatnak át, a Jedlik Ányos utcában pedig a munkálatok kezdetétől tilos a kerékpározás.

A lezárás Révfalu felől a Dózsa György rakpart csomópontnál, a belváros felől Dunakapu tér észak-nyugati sarkánál lesz kialakítva.

A munkálatok érintik a Dunakapu teret övező úttestet a Kossuth-híd belvárosi hídfőnél, a Káptalandombra egy sávon - a munkaárkok megkerülésével - lehet majd felhajtani.

A zárást a belvárosi oldalon a Móricz Zsigmond rakparton a Kiss János, Újkapu utca, Teleki úti csomópontjainál jelezzük, de lesznek táblák a Pálffy úton, a Schwarzenberg úton és a 14. sz. főúton is.

A 6-os buszok mindkét irányban a Pálffy utca - Schwarzenberg utca - Széchenyi híd - Bácsai út - Szövetség utca - Hédervári út útvonalon közlekednek.

Emiatt nem érintik a Kiss János utca - Dunakapu tér - Rónay Jácint utca, egyetem megállóhelyeket, de megállnak a Schwarzenberg utca - Bácsai út, Kertész utca - Szövetség utca megállóhelyeken.

A 11-es buszok mindkét irányban a Pálffy utca - Schwarzenberg utca - Széchenyi híd - Bácsai út útvonalon közlekednek.

Emiatt nem érintik a Kiss János utca - Dunakapu tér - Rónay Jácint utca, egyetem - Szövetség utca - Bácsai út, Kertész utca megállóhelyeket, de megállnak a Schwarzenberg utca megállóhelyen.

2. Több utcában lezárás a Jedlik-híd közelében szombaton 

A Jedlik-hídhoz kapcsolódó úthálózat korszerűsítés során aszfaltozás miatt szombat reggel 07.00-től este 22.00 óráig lezárják a forgalom elől a Ráth Mátyás teret, a Híd utcát és a Töltésszer utcát a Stromfeld útig.

A korlátozás során a Rába-kettős híd is lezárásra kerül, így a közelben csak a Petőfi hídon és a Jedlik-hídon át lehet közlekedni.

Az élményfürdő a Jedlik-híd felől egy sávon megközelíthető marad, a Radó-szigeti étterem csak a Belváros felől lesz megközelíthtő. A zárás miatt az autóbuszok terelőútvonalon közlekednek az alábbiak szerint:

Az 1-es autóbuszok a Zechmeister utca - Petőfi híd - Petőfi tér nyugati oldala - Kossuth Lajos utca útvonalon közlekednek, ezért a Zechmeister utcában Újváros felé nem a Klastrom szálló oldalán, hanem a Rába-parton állnak meg.

A 2, 2A és 8-as autóbuszok a Zechmeister utca - Petőfi híd - Petőfi tér nyugati oldala - Kossuth Lajos utca - Városház köz - Hársfa utca - Köztelek utca - Radnóti Miklós utca - Stromfeld utca útvonalon közlekednek.

Ezért nem érintik a Híd utca, Rába Quelle fürdő megállóhelyet, de megállnak a Kossuth Lajos utca 30. szám előtti ideiglenes megállóhelyen, a Kispiacnál, a Köztelek utcában és a Radnóti Miklós utcai új megállóhelyen, továbbá a Zechmeister utcában Sziget és Pinnyéd felé nem a Klastrom szálló oldalán, hanem a Rába-parton állnak meg.

A 14-es buszok a Zechmeister utca - Petőfi híd - Petőfi tér nyugati oldala - Kossuth Lajos utca - Városház köz - Hársfa utca - Köztelek utca útvonalon közlekednek.

Ezért nem érintik a Híd utca, Rába Quelle fürdő és a Stromfeld utca megállóhelyeket, de megállnak a Kossuth Lajos utca 30. szám előtti ideiglenes megállóhelyen, a Kispiacnál, valamint a Köztelek utcában, továbbá a Zechmeister utcában Sziget és Pinnyéd felé nem a Klastrom szálló oldalán, hanem a Rába-parton állnak meg.

A Belváros irányában az autóbuszok ezen a napon is a Dr. Róth Emil utca - Petőfi híd - Zechmeister utca - Jókai utca útvonalon közlekednek.

3. Futóverseny miatt lezárják az Ifjúság körutat szombaton

Futóverseny miatt Adyvárosban szeptember 24-én, szombaton reggel 08.00 órától lezárják az Ifjúság körutat a Szigethy Attila út és Kodály Zoltán út között, sávlezárással a Szigethy Attila úton is korlátozára számítsanak.

Az Ifjúság körút helyett a Kodály Zoltán úton közlekednek a buszok.

Olvasóink írták

 • 6. Oreg35 2013. május 16. 14:08
  „A fentiekben leírt tájokoztatás eléggé értelmezhetetlen és zagyva!Többek között: hogyan függ össze a Kossuth híd lezárása a 6-os és 11-es buszjárattal?
  "A 6-os buszok mindkét irányban a Pálffy utca - Schwarzenberg utca - Széchenyi híd - Bácsai út - Szövetség utca - Hédervári út útvonalon közlekednek.
  Emiatt nem érintik a Kiss János utca - Dunakapu tér - Rónay Jácint utca, egyetem megállóhelyeket, de megállnak a Schwarzenberg utca - Bácsai út, Kertész utca - Szövetség utca megállóhelyeken.
  A 11-es buszok mindkét irányban a Pálffy utca - Schwarzenberg utca - Széchenyi híd - Bácsai út útvonalon közlekednek.
  Emiatt nem érintik a Kiss János utca - Dunakapu tér - Rónay Jácint utca, egyetem - Szövetség utca - Bácsai út, Kertész utca megállóhelyeket, de megállnak a Schwarzenberg utca megállóhelyen."
  Mindkét járat a Jedlik hídon közlekedik, akkor mi indokolja a fentiekben idézett terelést? Jó lenne ha az újság utána járna, miért van ez az útvonal változtatás?
  A fenti cikket egyébként a nyomtatott Kisalföld újságban nem találtam meg! Miért?”
 • 5. Balettpinky 2011. szeptember 23. 11:30
  „Köszi a felvilágosítást de a 6-os sem egyszerűen megközelíthető!Emelett sajnos a időpontjai végképp nem jók! !Teljesen mindegy már voltam a forgalmiba és abban az időben ahogy nekünk kéne nincs járat felénk vagy gyalogolunk!
  ugyhogy marad a városig a lábbusz!de azért köszi!”
 • 4. kikelet_ 2011. szeptember 23. 10:45
  „Balettpinky: 6-os busz nem jó a belvárosig?”
 • 3. Balettpinky 2011. szeptember 23. 09:54
  „Én is egyetértek ezzel,teljesen jogos a felháborodás,nekem is van iskolás gyermekem és olyan helyen lakunk amit épp jó nagy ívben kikerül majd a 11-es,így is háromnegyed hétkor indulunk,most vagy megyünk gyalog ami a 23-as buszig 25perc vagy keresek vaalhol egy buszmegállót a 11-es vonalon ami ma néztem meg tőlünk 20perc!
  Röhej ezt kellett volna nyáron csinálni nem a rakparti utat ahol a kedves munkások néha csak ülnek meg bagóznak!
  Kell az útfelújítás a városi közlekedés korszerűsítése ezt aláírom,és örülök is neki hogy fejlődünk,csak az ütemezés maga a rémálom!És elég bugyuta módon lett kitalálva!Több ezer embernek okoznak hétfőtől súlyos fejfájást mit csináljon hogyan menjen!Ja és nem egy napról van szó”
 • 2. westi 2011. szeptember 23. 08:58
  „susy02
  Egész nyáron folytak az építkezések.El kell indulni időben,ennyi az egész!
  Ha csinálnak utakat az a baj,ha nem csinálnak az a baj.
  Beteg ország.”
 • 1. susy02 2011. szeptember 23. 08:14
  „Nagyon okos a városvezetés,hogy iskolaidőben csináltatja a legforgalmasabb utakat. Talán ezt nyáron kellett volna.
  Ők biztos nem 8-ra járnak dolgozni és nem kell a gyerekeiknek beérni az iskolába időbe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűrd le Győrt - a bicajos lenyomta a BMW-t - videó

A reggeli zsúfolt forgalomban a bicajos maga mögé utasította a BMW-t és a buszt is. Nézd meg online… Tovább olvasom