Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Több munka (is) kellene

Megye - Hat éve a mozgáskorlátozottak megyei egyesületének telephelyén alakítottak ki egy olyan foglalkoztatót, ahol lehetőség nyílt a sorstársak munkájára. Nyár ide vagy oda, Szabó János megyei elnök most is a lehetőséget keresi.
Jó hír, hogy az Alfa Rehabilitációs Kht. a közelmúltban kezdte meg tevékenységét, 8–10 megváltozott munkaképességű embernek adva munkát. Ez – mondhatnánk – csepp a tengerben, de legalább a foglalkoztatásról szól. A több mint 4200 főt számláló tagság tagjai között van, aki a fűtéskorszerűsítéshez, az otthona akadálymentesítéséhez kér segítséget, de a szervezet a fogyatékossági támogatásra is tehet javaslatot.

– Megyénkben évente 70–72 gépkocsivásárláshoz tudunk javaslatot tenni – részletezte az elnök. – Többüknek ez az egyetlen lehetőségük arra, hogy a lakásukból kimozduljanak. Tizennégy év óta a támogatás maximált 300 ezer forintos összege sajnos nem változott.
A megyei szervezet vezetősége idén is megszervezi a mozgáskorlátozott fiatalok Hegedűs István Alapítvány Táborát Siófokon. A rendezvényt a város és a megye mellett néhány cég és vállalkozó is támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki tud segíteni a költöztetésben?

Tápszentmiklós - Iskolamentés után végéhez közeledik a tápszentmiklósi önkormányzat óvodamentési… Tovább olvasom