Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Több, mint kátyú: hatalmas gödör a Rónay utca és a Kálóczy tér kereszteződésében

Olvasónktól kaptuk a fotót, amelyen az látszik, hogy beszakadt az úttest a Rónay Jácint utca és az Kálóczy tér kereszteződésénél.
Az úthibáról Máté-Tóth Pétert, az útkezelők tájékoztatásért felelős mérnökét kérdeztük:-Az úthibáról tegnap hajnalban kaptuk az értesítést a rendőrségtől. A beszakadt úttestet ők szalaggal körülvették. Ezt a területet mi nem sokkal később körültábláztuk. A Pannonvíz szakembereit kértük, hogy nézzék át az ivóvíz, és csatornarendszert a környéken: hibát nem találtak, tehát nem csőtörés miatt keletkezett a gödör. Vélhetően a Duna árhulláma miatt bekövetkezett talajvíz mozgás mosta ki az alsóbb rétegeket, ezért süllyedt meg, majd szakadt be a burkolat. Az úthiba elhárításán jelenleg is dolgoznak a szakemberek.

Olvasóink írták

 • 7. Sundance 2011. január 21. 07:25
  „Az Ady E. u. sarkán van ez a szépség.

  Ha valaki itt befordul az Adyra, kb 200m után láthat egy _sokkal_ nagyobbat is, az Ady E. utca nagyjából eltűnt egy autónyi szakaszon.

  Ebben az a szép, hogy:
  - Az Ady/Binge sarkon, ahol ez most is van, az utóbbi 1 évben ez a harmadik/negyedik hatalmas beszakadás. Mindegyik volt vagy 3-4 köbméteres "kátyú".
  - Mindegyiket körbekordonozták, majd 3-4 hétig "javították".... (nem értek hozzá, de valahogy úgy érzem, 100km-el nyugatabbra napok kérdése lenne).
  - Az Ady/Binge sarkán egy 20m sugarú körben 1 év alatt 4x szakadt be az út, abból egyik nyár közepén, semmiféle árvíz nem volt közben....... Máshol sehol, csak mindig ugyanazon a részen. Nehezen hihető, hogy a Duna okozza, és nem valamilyen 120 éves főnyomócső...... De bármi is okozza, nincs rá végleges megoldás? Olcsóbb mindig utólag hetekig turkálni, javítgatni?”
 • 6. ombi 2011. január 20. 16:23
  „Miként a képeken is látható, a tömörített agyagfelületen kellő vastagságú kőzúzalékágyra terített arasznyi betonréteg támasztja alá az aszfaltot, ezért olyan remek minőségűek ezek az utak is.
  Ja, mégsem: útnak nevezik, ha a száz évvel ezelőtti terheléshez tervezett (és készített) kockakövet aszfalttal leöntik. ezért olyan ratyi minőségűek ezek az utak is.”
 • 5. hungary 2011. január 20. 15:10
  „Ez Magyarország nem kellene valakinek felelősséget vállalnia a munkáért amit elvégez az út építő cég vagy direkt csinálják hogy 2012-ben is biztosítva legyen a munkájuk .”
 • 4. Nagy3845 2011. január 20. 14:42
  „Amíg a csapadékvíz elvezetésre nem figyelünk oda, addig sziszifuszi munka a kátyúzgatás. Alá van mosva az egész város, hiába sminkeljük a flasztert.”
 • 3. Sceptic 2011. január 20. 13:35
  „Ez már a sokadik beszakadás a Rónayn. Lassan itt volna az ideje nem csak foltozgatni, hanem az egész hihetetlen igénytelen minőségű burkolatot felszedni, csinálni egy normális útalapot, és rá egy használható aszfaltréteget. Legalább lehetne valamit tenni az ostoba és balesetveszélyes padka-kivezetésekkel is a parkolóknál és a hídra felfelé a bringaút úttestre való átvezetésénél.”
 • 2. Mintal 2011. január 20. 12:06
  „A fotót egy messze földön híres száguldó riporter, az éjszakai életben is közismert bulifotós készítette reggel munkába menet félhomályban egy haladó autóból, mindeközben attól rettegve, hogy a gödröt éppen felmérő munkások esetleg észreveszik, hogy fotózzák őket és dühük kifejezése képpen megcélozzák a kocsit lapátnyéllel. Szerintem a körülményekhez képest a fotóművész kihozta magából a maximumot :)”
 • 1. annobon 2011. január 20. 10:59
  „Ilyenek világszerte előfordulnak. Nem is olyan régen valamelyik közép-amerikai államban egy komplett útkereszteződésben nyílt meg a föld, konkrétan egy óriási gödör lett a helyén. Amúgy meg a győri gödörnél "jelenleg is dolgoznak a szakemberek. "

  U.i.: ilyen gagyi minőségű képpel nem égettem volna magam a Kisalföld helyében, de hát ők tudják...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázrobbanás: megszólalnak a lakók - videós interjú

A rendőrség, Győr-Szol Zrt. munkatársai valamint a lépcsőház lakói várakoznak a kedd délután Győrben… Tovább olvasom