Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Több mint húszezer látogató a Győri Könyvszalon

Több mint húszezren vettek részt a hétvégén a háromnapos Győri Könyvszalon eseményein. Az idei, XI. könyvünnep programjain harminc százalékkal több látogatót köszönthettek mint tavaly

Több mint húszezren vettek részt a hétvégén a háromnapos Győri Könyvszalon eseményein. Az idei, XI. könyvünnep programjain harminc százalékkal több látogatót köszönthettek mint tavaly - mondta Serfőzőné Tóth Andrea, a polgármesteri hivatal főosztályvezetője az MTI-nek hétfőn.

Horváth Sándor Domonkos, a főrendező Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazgatója szerint a megnövekedett érdeklődés részben a sokszínű kínálatnak, részben pedig az országos médiakampánynak volt köszönhető. Elégedettek voltak a forgalommal a könyvkiadók is - jegyezte meg.

A dedikációra vitt könyvek jó része elkelt, így szinte nem maradt példány egyebek között Böjte Csaba dévai ferences szerzetes Iránytű a végtelenhez című művéből és Endrei Judit Kemény Dénesről írt könyvéből. Sőt, mire sor került Lator László dedikációjára a könyvünnep vasárnapi zárónapján, addigra egyetlen példányt sem találtak a vendégek a múltidéző, "szabálytalan" önéletrajzi visszaemlékezés-kötetből - mondta a könyvtárigazgató.

Telt ház előtt ment Gryllus Vilmos gyermekműsora a nagyszínpadon, csakúgy mint Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című produkciója.

Többen nem fértek be Kepes András Tövispuszta című könyvének bemutatójára, mivel akkora volt az érdeklődés, hogy a Kisfaludy terem szűknek bizonyult. Ennek a problémának a megoldása az egyik legfontosabb teendő lesz jövőre - jegyezte meg a szakember.

A rendezvény három napja alatt írókkal, költőkkel, előadóművészekkel találkozhattak az érdeklődők. A könyvünnep vendége volt Péreli Zsuzsa képzőművész is, akinek a Városi Művészeti Múzeumban szombaton nyílt kiállítása. A művész-közönség találkozó sokak figyelmét felkeltette a tárlat iránt.

Megismerkedhetett a közönség a Kisalföld verses hangoskönyvével is. A napilap kiadványának különlegessége, hogy nem hivatásos előadóművészek, hanem olyan ismert személyiségek olvassák fel a 20. századi magyar irodalomból választott kedves versüket, akiknek mindennapi hivatásától távol, de lelkükhöz közel áll az irodalom.

A könyvszalon megrendezését 13 millió forinttal támogatta a győri önkormányzat. Ezt az összeget 2 millió forinttal toldották meg könyvstandok bérleti díjai, amelyeket a könyvkiadók fizettek.

Olvasóink írták

 • 3. révfaluiszúnyog 2011. november 16. 21:03
  „Ennek a könyvszalonnak egyetlen baja volt, de az igen nagy. A hőség. Nem értem, miért kell egy ilyen rendezvénynek teret adó helységet ilyen őrülten túlfűteni? Az egészet tönkre verte. Hiába tette le az ember a ruhatárban a kabátját, egyebét, egy szál ingben is fullasztó volt. Ezért igen gyorsan ott is hagytuk. Nincs az embernek se kedve, se türelme ilyen körülmények között nézegetni. Csak halkan jegyzem meg, hogy kultúrált országokban van egy íratlan szabály az efféle rendezvények hőmérsékletére. Tizennyolc fok, amelyben a férfiak nyugodtan elállják a zakót, a hölgyek a kosztümöt vagy egy elegáns felsőt. És van levegő, fog az agy.”
 • 2. Tündenéne 2011. november 15. 08:41
  „Abszolút egyetértek.
  A Kisfaludy terem - technikai színvonala és alkalmassága mellett - sajnos nem alkalmas a Könyvszalon rendezvényeire, mert a megközelítése hihetetlenül problémás. (Mondjuk elbeszélgetnék azzal, aki oda gyerekprogramot rakott vasárnap délelőttre...)
  Az egyes programok közti váltás nehézkes, a fel- és lejárás szűkös, a lentiek nem tudnak felmenni, amíg a fentiek le nem jönnek, ezért lent, a hidegben és a dohányzásra kijelölt hely mellett tömörülnek... Másik véglet, hogy a következő program érdeklődői MÁR fent vannak a terem ajtaja előtt, ezért a bentiek NEM tudnak kijönni...
  Nem volt ritka a 15-20 perces csúszás, ami alaposan felforgatta az ember terveit.
  Emellett a színház többi részében lévő programokra vagy későn érsz oda a Kisfaludyból, vagy korán - a következőre :)

  Sajnálom, mert a terem egyébként kitűnő lenne, csak rossz helyen van :(”
 • 1. anikopeter 2011. november 14. 15:47
  „A Könyvszalon az elmúlt tizenegy évben egyre több látogatót vonzott.
  Bár a színház nagyon kényelmes, kulturált helyszín,
  ekkora látogatószámnak már nem tud minden szempontból megfelelni.
  Az igényeknek megfelelő új befogadó hely kell(ene), már a következő alkalommal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Plázastop Győrre nem érvényes? A Reflex szerint zöld jelzést kap az Auchan

A Reflex Környezetvédő Egyesület szerint a madaras bevásárlóközpont győri gyorsítósávot kap az… Tovább olvasom