Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Több mint hatezren buliztak az utcán

Győr - Minden idők leghosszabb városi szilveszteri mulatságán búcsúztathatták az óévet a győriek 2007 utolsó napján.
Három helyszínen, délután háromtól hajnali fél négyig tartott az ünneplés a városi szilveszteri mulatságokon, amivel az eddigi leghosszabb – és valószínűleg egyben legtartalmasabb – hasonló győri rendezvénnyé lépett elő. A gazdag programot díjazta a közönség, a szervezők becslése szerint hat-nyolcezren ünnepeltek a belvárosi utcákon, tereken, és a hideg ellenére sokan egészen hajnalig maradtak.

Szilveszter délelőtti forgatag a győri belvárosban - Fotó: Jafo

Az est, pontosabban az éjszaka fénypontja kétségkívül a hagyományos tűzijáték volt, amely – bár a színvonalra a látványt illetően idén sem lehetett panasz – tartogatott meglepetést a győrieknek.

Szilveszteri koncertek a győri belvárosban. Fotó: Jafo

Bár az önkormányzat és a Karzat Alapítvány által szervezett programok késő estére csúcsosodtak ki, már kora délután volt látnivaló, főleg a megyeháza előtti téren, ahová egy igazi békebeli vurstli költözött: körhinta, jósda, és persze Paprika Jancsi csúzlizdája várta a nagyérdeműt. Eközben a Baross úton felállított miniszínpadon a veszprémi utcazene-fesztivál legjobb zenekarai léptek fel. Tíz óra után a sztárvendég KFT zenekaré volt a terep, amely majdnem éjfélig szórakoztatta az összegyűlt tömeget. Arról pedig a sült kolbász és a krampampuli – forralt bor, rum, pálinka és aszalt gyümölcsök keveréke – gondoskodott, hogy a nézőközönség kibírja a hidegben (legalább) éjfélig, amikor Bede Fazekas Csaba előadásában felcsendült a Himnusz.

Fotó: H. Baranyai Edina

A hosszú évekig kedélyes újévköszöntéshez szokott győriek ezúttal is – akárcsak tavaly – aktualitásokban bővelkedő polgármesteri beszédet kaptak Borkai Zsolttól, amely a gazdasági helyzet mellett érintette az előttünk álló nagyberuházásokat is, a marcalvárosi uszodától a Graboplast-gyár előtti körforgalomig. Azért nem maradt el a köszöntés sem, egy „győriesített", SMS-ben terjedő versike formájában: „Virradjon ránk szép nap, köszöntsön ránk jó év, minden kedves győri hajlékba 2008-tól költözzön a jólét. A lelkekbe boldogság, a szívünkbe béke, ezt kívánom először is minden győrinek az új évre! Megcélozni a legszebb álmot, kinevetni a torz világot, gyűjteni a barátságot, mindig szeretni és remélni, így érdemes Győrben élni!" – megspékelve egy „Hajrá, Győr! Hajrá, győriek!" felkiáltással.

Szilveszteri koncertek a győri belvárosban

Az igazi meglepetés azonban a 16 perces tűzijáték alatt érte az ünneplőket: a felemelő klasszikusokhoz és filmzenékhez szokott fülünk a műsor felénél – kis képzavarral élve – kőkemény metálzenével szembesült. Rögtönzött közvélemény-kutatásunk szerint a merész, ám a látványhoz kétségkívül passzoló zenei újításon ugyan sokan meghökkentek, az azonban biztos, hogy a szervezők megmutatták: lehet még a szilveszteri tűzijáték műfajában újat mutatni!

Olvasóink írták

  • 1. peet12 2008. január 02. 20:31
    „"Minden idők leghosszabb óévbúcsúztatóján" kb. fele annyian voltak mint tavaly, a szervezők arról nyilatkoztak amit szerettek volna, - a cikkíró a szórakozók közül senkit nem kérdezett -, a KFT hangosítása kritikán aluli volt - elérte az Omega koncert "szintjét" - , a Himnusz idejére végképp elfogyott a watt a hangosítási eszközökből. A spontán tüzijáték éjfél után "szétverte" a programot, igen sokan elindultak valahová..mi is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyet, rámpát és toleranciát szeretnének

Megye - Szabó János, a mozgáskorlátozottak megyei egyesületének elnöke fél szemére sírva, a másikra… Tovább olvasom