Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Több mint 7 milliót szerzett egy szíriai férfi, aki honfitársait csempészte Ausztriába

Legalább 80 szíriai állampolgárt juttatott külföldre a Magyarországon élő férfi, a győri ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását.
A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára előzetes letartóztatásba került egy szíriai férfi, akit embercsempész bűnszervezet létrehozásával és irányításával gyanúsítanak.
 
A megalapozott gyanú szerint a huzamos ideje Magyarországon élő férfi az általa létrehozott és irányított bűnszervezet keretében 2015 márciusa és júniusa között legalább 15 alkalommal legkevesebb 80 szíriai állampolgár külföldre juttatásában vett részt. Az utazástatás gépkocsikkal történt, a cél Ausztria és Németország volt. A terhelt az utazásokért fejenként 300 eurót kért, így mindösszesen 24.000 euróra, vagyis mintegy 7.2 millió forintra tett szert.
 
A bíróság, osztva az ügyészség álláspontját, egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A hatóságok szerint ugyanis a várhatóan súlyos büntetés és a külföldi állampolgár változó tartózkodási helyei miatt okkal lehet tartani a terhelt szökésétől. Emellett annak veszélye is fennáll, hogy szabadlábon hagyva összebeszéléssel, bizonyítékok megsemmisítésével nehezítené a gyanúsított a bizonyítást.
 
A végzés a gyanúsítotti és a védelmi fellebbezésekre tekintettel nem jogerős.

Nyitóoldali képünk illusztráció!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött Győrszemerénél a 83-ason - félpályás útzár

Tovább olvasom