Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Több mint 7 milliárd forinttal támogatott beruházások

Jelenleg több mint 7 milliárd forinttal támogatott beruházás zajlik azon az ötvenkét Győr környéki településen, amelyeket Kara Ákos képvisel a parlamentben.
Az országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy miként alakulnak azok az Új Széchenyi Terv által támogatott fejlesztések, amelyeket három hangsúlyos területre összpontosított. Ezek egyike a települések értékőrző és -teremtő törekvéseinek segítése, az intézmények működési feltételeinek javítása.

A képviselő elmondta: ennek keretében számos templomot felújítottak, nemrégiben zárult le például a győrújbaráti bölcsőde-, a dunaszegi egészségház-projekt, több éves vajúdás után megtörtént a pannonhalmi és a téti iskola alapkőletétele. A másik fontos területként Kara Ákos a munkahelyteremtő beruházásokat említette. Célként hangsúlyozta: a vidéki emberek számára vidéken biztosítsanak munkahelyet.

Ezzel kapcsolatban többek között az abdai, bőnyi, győrújbaráti, kunszigeti, nyúli, pannonhalmi és téti nagyobb fejlesztések hangoztak el. A harmadik sikeres területként a közműfejlesztés hangzott el. Ezek közül a honatya a legnagyobbakról, a Gönyű-Nagyszentjános és a Győrszemere-Tényő szennyvízprojektről szólt, amely együtt 3 milliárd forintos beruházás. Végül megjegyezte: mindezek mellett számos kiemelt turisztikai fejlesztés és útfelújítás előkészítése folyamatban van.

Olvasóink írták

  • 2. greenie 2012. július 25. 21:02
    „Amúgy Kara téved. A két nagy szennyvízberuházás mindegyike 3 milliárd Ft-os, nem a kettő együtt. Vagy nem ismeri a számokat, vagy elég rossz a felkészítő csapata-”
  • 1. embertelen 2012. július 25. 18:45
    „Vajon ebből mennyi megrendelést kapnak a fideszhez közel álló simicskák? Egyébként gratulálok Kara Ákosnak, hogy ennyi pénzt tud ide hozni. A csornaiak irigykedhetnek, Gyopáros Alpár nem büszkélkedhet ilyen eredményekkel, hónapok óta nem is hallani a hangját.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tercina együttes régi zenei koncertje - képgaléria

A „Harlekin búsul" a Tercina együttes régi zenei koncertjét hallgathatták az érdeklődők a… Tovább olvasom