Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Több mint 4300 hamis Adidas cipőt foglaltak le a vámosok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai összesen 387 millió forint értékű hamis árut foglaltak le az elmúlt napokban a nyugati országrészben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei a napokban több sikeres ellenőrzést tartottak a nyugati országrészben, amelynek során rekord értékű hamis áru-szállítmányt foglaltak le négy magyar és két szlovák forgalmi rendszámú kamionból.

Az egyik kamion a Brit Virgin szigetekről származó rakományt szállított. A legális rakomány közé rejtve a pénzügyőrök összesen 9.540 pár, a Crocs márkájú papucsokra megtévesztésig hasonlító lábbelit találtak 9 és fél millió Ft értékben.

A másik tehergépkocsi Törökországból tartott Szlovákiába. A szállítmány átvizsgálásakor a NAV munkatársai az eredetire megtévesztően hasonlító 8510 darab különféle autós emblémával ellátott kulcstartót és 80 darab Mercedes emblémát találtak, összesen 9 és fél millió Ft értékben.

Két szállítmányban pedig - szintén a Virgin szigetekről és a Hongkongból érkező - a legális cipőszállítmány közé rejtve 4.308 pár Adidas védjeggyel ellátott hamisított sportcipőt foglaltak le a pénzügyőrök, összesen 21 és fél millió Ft értékben.

Egy Hegyeshalom térségében megtartott ellenőrzés keretében a Bevetési Főigazgatóság pénzügyőrei két magyar forgalmi rendszámú tehergépjárműben Kínából származó edény- és késkészleteket találtak.

Az egyik kamion rakományának átvizsgálása során 9.200 darab, Bachmayer márkajelzésű, védjegyoltalom alatt álló késkészlet került elő, 276 millió Ft értékben.

A másik szállítmány pedig 1.556 darab Bachmayer Solingen márkajelzésű, az eredetire megtévesztően hasonlító edénykészletet tartalmazott, 70 millió Ft értékben.

"A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az összesen 387 millió forint értékű hamis árut - lábbeliket, kulcstartókat, kés- és edénykészleteket lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt az ügyet átadták az illetékes pénzügyi nyomozóknak" - közölte Suller György Attila őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő.

Olvasóink írták

 • 6. sx486 2012. március 02. 18:54
  „Amit a boltban veszünk sem biztos hogy igazi.”
 • 5. pozdorja 2012. március 02. 13:56
  „Nem kell megsemmisíteni őket. Ha eltávolítják róluk a hamis márkajelzéseket, akkor tovább lehet őket adományozni. Sajnos általában az eltávolítás többe szokott kerülni, mint a termék ára.”
 • 4. mugen 2012. március 02. 13:15
  „nem kellene vádaskodnotok, teljesen jogos a hamisított, vagyis konkrétan bűncselekményből származó termék megsemmisítése. az eredetivel megegyező márkanévvel és a logóval ellátott hamis termékeket nem oszthatják ki a rászorulók között, mert azzal a márkanév tulajdonosát károsítanák meg. ez pontosan olyan, mintha a saját neveteket felhasználva követnének el bűncselekményeket, lejáratva ezzel titeket is! a törvény nem tehet kivételt sem kis ember, sem nagy cég között! a magán tulajdon (ilyen a márkanév és logó is) védelme mindenkit egyformán kell, hogy érintsen! így nézzétek az ügyet, ne pedig úgy, hogy egy csomó (kétes minőségű) cipőt elégetnek!”
 • 3. mais 2012. március 02. 11:30
  „Nah lesz mit megsemmisíteni ... mert annyi eszük sincs ,hogy sok rászoruló nagyon örülne ezeknek a cipőknek!”
 • 2. Jakabnéni 2012. március 02. 10:58
  „nekem nem kell márkás cipő,csak cipő legyen.Miért nem árulják ki a készletet,ha már jótékonykodni nem akarnak?Sokan vagyunk,akik örülnének bármilyen kedvezményes lehetőségnek,és még a cipőn lévő felirat sem érdekel...”
 • 1. eleison2222 2012. március 02. 10:15
  „Akkor ezeket a cipőket gyermekotthonoknak, hajléktalanoknak, családsegítőnek illene odaadni, nem azzal törődni, hogy hamis és elégetni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égett egy autó az M1-esen Abda és Börcs között

A kisalfold.hu információi szerint teljesen kiégett egy autó Budapest irányában a 138.… Tovább olvasom