Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Több mint 400 milliós óvodabővítés Győrszentivánon

A Sugár utcai tagóvodában négy új csoportszobát, egyéni fejlesztő szobát, tornaszobát, aulát is kialakítanak és a játszótér is megújul.

A győrszentiváni Sugár úti óvoda 40. sz. épületének átalakítására, felújítására, bővítésére a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív program pályázatán a város 200 millió forintos támogatást nyert. Az önkormányzat a megvalósításhoz további 220 millió forintot biztosít. A projekt várható befejezése 2014. december 31.

A szentiváni óvoda jelenleg négy feladatellátási helyen működik, ebből kettő a helyi Móricz Zsigmond és Váci Mihály általános iskolákban. Az ideiglenes megoldás tovább nem tartható, hiszen az oktatási intézményeknek szüksége van az óvoda által elfoglalt helyiségekre, ezért is volt szükség az óvodai bővítésre.

A fejlesztéssel kapcsolatban Borkai Zsolt polgármester elmondta, „Győrszentiván a város egyik dinamikusan fejlődő településrésze, amelynek lakosságszáma is jelentősen megnövekedett. Sok a beköltöző fiatal család, így a gyerekek száma is folyamatosan nő. Emiatt kellett már az elmúlt években is megoldani a férőhely-bővítést, amire most, a sikeres uniós pályázat és az önkormányzat támogatása révén végleges megoldást tudtunk találni. Olyan létesítményt építünk, amely minden igényt kielégít, többek között az épület minden fogyatékosságra kiterjedően akadálymentesített lesz."

Dr. Sík Sándor, a településrész önkormányzati képviselője hozzátette, mind a szülők, mind az óvodapedagógusok nagyon várták már a férőhelybővítést, mely most minden igényt kielégítően megvalósul. „Egy településrész életében is nagyon fontos az intézményfejlesztés, mert ez a jövő útja és a fejlődés egyik mutatója. Külön öröm számomra, hogy az érvek a területi adottságok kihasználása és a régi épületrész felújítása mellett szóltak, így Szentiván újabb része gazdagodik nívós, komoly létesítménnyel."

A Sugár utca 40. szám alatt található tagóvoda bővítése keretében a jelenleg két csoportszobát és kiszolgáló helyiségeit magában foglaló, alig több mint kétszáz négyzetméteres épületet mintegy ezer négyzetméterrel bővítik. Négy új csoportszobát, kiszolgáló helyiségeket, egyéni fejlesztő szobát, nevelőtestületi szobákat, tornaszobát, aulát alakítanak ki, emellett az óvoda játszóudvara is megújul. A foglalkoztatók közül kettőben fix indukciós rendszert építenek ki, a tornaszoba padlójába épített hurok pedig a nagyobb óvodai rendezvényeken segíti majd a hallássérültek tájékozódását. A játszóudvarra új, készségfejlesztő játékok kerülnek, és az óvoda működéséhez szükséges eszközbeszerzés során is arra törekednek, hogy minél szélesebb körű pedagógiai program megvalósítására nyújtson lehetőséget. Az egyéni fejlesztő szoba nyugodt környezetet biztosít majd azoknak a foglalkozásoknak, amelyek célja, a felzárkóztatás az iskoláskor eléréséig.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáklyásmenetet tartott az ellenzék Győrben

"Eljött az idő, hogy mindenki saját magára hallgasson" - mondta Fábián György, Győr 1-es választói… Tovább olvasom