Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Több milliót osztottak el

Győri Fogyatékos Fiata- lok Oktatásáért” Közala- pítvány az elmúlt évek- ben több mint hétmillió forintot osztott szét.
A „Győri Fogyatékos Fiatalok Oktatásáért" Közalapítvány hét éve segíti a sérült kis- és nagyobb diákok iskolai és azon kívüli tanulását, hogy bővítse a nyelvtanulással, speciális gyógytestneveléssel kapcsolatos lehetőségeiket. A kuratórium az elmúlt években több mint hétmillió forintot osztott szét.

A minap ötvenheten vehettek át támogatást, összesen egymillió-háromszázhetvenhatezer forint értékben. A mozgássérültek győri, Lajta utcai klubhelyiségében a díjazottak mellett a szülőket és a hozzátartozókat dr. Németiné Bozsoki Zsuzsa alapítványi titkár köszöntötte. Elmondta, hogy kurátor társaival most is azoknak a fiataloknak nyújtanak jobbot, akik számára – sérültségük okán – a kortársaiknál is nehezebb feladat a pályaválasztás, a továbbtanulás, a folyamatos, speciális gyógytorna, a legkisebbeknek pedig a korai fejlesztés.

Balogh József polgármester kiemelten fontosnak tartja, hogy a városvezetés részéről mind több figyelem irányuljon a sérültek életlehetőségeinek, kulturális és sporttevékenységének bővítésére, amihez remények szerint mind több civil szervezet, cég és magánember csatlakozik. A szűkös anyagi források miatt széles körű összefogásra van szükség, aminek a motorja az alapítvány.

A közalapítványt a jövedelemadó egy százalékával bárki támogathatja, de a kuratórium – az elmúlt évekhez hasonlóan – minden egyéb, jó szívvel adott segítséget szívesen fogad a civil szervezet 10403356–33517931–00000000 számú számlaszámán.

Örvendetes, hogy évről évre egyre többen pályáznak, ám a munkák között most is akadt, ami nem felelt meg a kiírás követelményeinek. Szente István elnök hozzátette, hogy a pályázók családi és szociális körülményeit is vizsgálták – ennek ismeretében hoztak végleges döntést. Az idei ötvenhét díjazott közül többen mozgásfejlesztő eszközökre, számítógép vásárlására és bővítésére, valamint nyelvtanulásra fordítják a most kapott összeget.
Skutovicsék egy speciáli
s számítógép-billentyűzetre pályáztak. Titanilla középiskolás, ám mozgásában, az írásban és az olvasásban is korlátozott, így a diáklány tanulását segíti az eszköz. A 9 éves Gibiczer Dóráék fejlesztőeszközökre kértek és kaptak támogatást, ami kiegészíti a kislány heti kétszeri gyógytornáját és -úszását. Dóri kéz- és lábcsontfejlődési rendellenességgel született, édesanyja szerint az is óriási eredmény, hogy a műtétek után ceruzát, tollat képes fogni a kezébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton-nap Mindszentpusztán

Megyénk beruházásaival ismerkedett pénteken F. P. R. van Nouhuys, a Holland Királyság nagykövete. Tovább olvasom