Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Több lesz az adóellenőr a megyében

Győr-Moson-Sopron - „Tapasztalt" kereskedők már messziről megérzik (mint a kutya a postást), ha jön az adóhivatal revizora. Ismerősek lettek ezek az arcok, az APEH most ezért – is – frissít, megyénkben 70 új munkatársat vesz fel.
Egyre több lesz az APEH feladata a feketegazdaság elleni küzdelemben, s ehhez a mostaninál nagyobb létszámra van szüksége. A másik ok pedig, hogy az adóhivatali revizorokat már arcról, messziről felismerik a kereskedők, s aztán a tapasztalatok szerint vagy gyorsan kiteszik az üzletre a „zárva" táblát, vagy hirtelen példás adózó alanyokká válnak.
Az APEH regionális igazgatóságától kapott információnk szerint a szürke-fekete gazdaságban évente mintegy 3–5 ezer(!) milliárd forint összegű adózatlan jövedelem képződik hazánkban. Ez megközelíti a GDP húsz százalékát. Ennek az összegnek az eltitkolt adótartalma több, mint az idei egészségügyi kiadások teljes összege, vagy meghaladja az oktatásra fordított költségvetési források nagyságát is. A feketegazdaság visszaszorításáért meghirdetett kormányzati stratégia jegyében az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal alkalmazásában álló személyek számát 1717-tel növelik. A következő hónapokban megyénkben 70, a régiós igazgatósághoz tartozó Vas és Zala megyében 35–35 új revizor állhat munkába.

Lehet jelentkezni

Júliustól lépett hatályba a köztisztviselői törvény módosított változata, amely szerint az ilyen kinevezéshez pályáztatási rendszer társul. A pályázati kiírások az APEH honlapján (www.apeh.hu) érhetők el az Álláspályázatok cím alatt.
A leendő köztisztviselők hangsúlyos feladata az adózásköteles magánszemélyek, illetve vállalkozások körében elősegíteni és elérni a lehető legteljesebb önkéntes jogszabálykövetést. A felsőfokú és középfokú végzettségű szakemberek a nyugta- és számlaadás, a jogszabályok szerinti foglalkoztatás ellenőrzésében, a vagyonosodási vizsgálatokban, valamint a veszteséges vállalkozói kör ellenőrzésében és az adótartozások beszedésében erősítik az adóhatóságot.

Olvasóink írták

  • 1. Nagy Árpád 2007. november 01. 08:55
    „Éppen ideje új munkatársak felvételének. Győrben már a pedagógusokat dolgoztatják maguk helyett a nagyon túlterhelt apehosok. A tanárokkal intéztetik az adóazonosító számok beszerzését. Hajmeresztő, és ehhez még asszisztálnak is az igazgatók. A személyigazolvány ügyben már rég önállósodtak a szülők, most pedig a jól fizetett adóhatóságot iskolai segítséggel szolgálják. Reinkarnálódott a szocialista állam gondoskodó modellje!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberi karácsony a boltok polcain

Győr-Moson-Sopron - Ha a kereskedőkön múlna, már a múlt héten elkezdődött volna az advent, a… Tovább olvasom