Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Több kocsit nem bír a motorvonat

A Győr–Veszprém vasútvonal sorsáról sokat beszélnek, most ismét téma. Egy olvasónk ismét panaszt tett szerkesztőségünkben.
A Győr–Veszprém vasútvonal sorsáról sokat beszélnek, most ismét téma. Egy olvasónk tavaly novemberben is panaszolta, s most megismételte: a Győrbe reggel 5.14-kor és 7.17-kor érkező járatok, melyekkel a 6-ra és 8-ra igyekvő dolgozók és tanulók utaznak, illetve a vissza 14.08-kor és 15.00 órakor induló járatok mindössze 1 Bzmot (motorkocsi 44 ülőhellyel) + 1 Bzx (mellékkocsi 54 ülőhellyel) összeállításban közlekednek. Ez azt jelenti, hogy összesen 98 ülőhely áll rendelkezésre.

Néhány kevésbé kihasznált járaton ennél 1,5–2-szer nagyobb a kapacitás – írja a panaszos. Azt állítja továbbá, hogy „a buszokon tapasztalható áldatlan állapotokhoz hasonló (vagy még rosszabb) körülmények közt kényszerültünk az utazásra". „...A Győr előtti utolsó megállóban, Nyúlon volt, aki már inkább fel sem szállt a heringesdobozba."


Azt kérdezi, miért van ez így. Ha problémák vannak a Bz-motorvonatok körül (mert pl. fővizsgára vittek el mellékkocsit), akkor miért nem oldják meg hagyományos mozdony+kocsik összeállításban (ahogy régen is) e járat problémáját?

„ A vonatok összeállításának megtervezése során a rendelkezésre álló üzemképes járművek száma és az adott vonat utasfő adatai alapján állapítjuk meg a lehetőségekhez képest legoptimálisabb kapacitást – írta válaszában a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. – A MÁV az utasigények figyelembevételével igyekszik a vasúti közlekedést javítani a Győr–Veszprém vasútvonalon is. Ugyanakkor ezen a vonalon fontos szerepet játszanak a domborzati viszonyok. A pálya emelkedése miatt 1 Bz motorral maximum 1 mellékkocsi közlekedhet (főleg az őszi-téli síkos időszakban). Jelenleg 3 pár vonat jár 2+1 és a többi 1+1 összeállításban. Az utasigények kielégítése érdekében a vasúttársaság 3 vonatot 1–1 Bzx kocsival tervez kiegészíteni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődhet az új állatmenhely építése

Az egész város összefogásának köszönhetően néhány hónapon belül elkezdődhet az új győri állatmenhely… Tovább olvasom