Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Több kategóriában csendültek fel a dallamok a versenyen

Régió - A Nádorvárosi Közoktatási Központban a közelmúltban rendezték meg a „Fújdogál a szél…" elnevezésű népdaléneklési versenyt.
Több kategóriában csendültek fel a dallamok, a résztvevőknek kötelező, helyi jellegű és szabadon választott műveket kellett előadniuk.

Az elsősök és másodikosok eredményei: 1. Pápai Borbála, Tulipános Általános Iskola, Győr. 2. Sudár Miklós, Tulipános Általános Iskola. 3. Marencsák Adrienn, Váci Mihály Általános Iskola, Győr és Cseri Auguszta, Tánc- és Képzőművészeti Általános és Szakközépiskola, Győr.

Különdíj a verseny legfiatalabb énekesének: Kollár Rebeka, 1. osztály, Öveges József Általános Iskola, Pér.

A 3. és 4. osztályosok versenyében: 1. Ábrahám Rita, Pilinszky János Általános Iskola, Nyúl. 2. Farkasdi Petra, Pilinszky János-iskola, Nyúl és Karczagi Mészáros Adél, Váci-iskola, Győr. 3. Simon Rebeka, Nádorvárosi Közoktatási Központ, Óvoda és Általános Iskola, Győr.

Különdíj a kétszólamú énekszámra: Böjthe Kata és Kárpáti Anna, 4. osztály, Nádorvárosi Közoktatási Központ, Győr.

Az 5. és 6. osztályosok eredményei: 1. Tóth Ildikó, Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, Győr. 2. Pusztai Virág, Kodály Zoltán Általános Iskola, Győr és Pál Johanna, Nádorvárosi Közoktatási Központ. 3. Csóka Fruzsina, Nádorvárosi Közoktatási Központ.

A 7. és 8. osztályosok között: 1. Hősi Ramóna, Nádorvárosi Közoktatási Központ. 2. Horváth Csaba, Kossuth Lajos Általános Iskola Győr. 3. Pusztai Réka, Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

A pedagógusok kategóriájában 16 felnőtt résztvevő volt. Az óvodapedagógusok, tanítók, tanárok példát mutattak a fiataloknak, hogy a szerepléssel járó izgalom ellenére is tudnak jókedvűen és szépen népdalokat énekelni. A zsűri javaslata alapján a záróműsoron a jánossomorjai Aranykapu Művészeti Óvoda népdalkörét érte az a megtiszteltetés, hogy ismét bemutathatták az általuk előadott népdalcsokrot.

A népdaléneklési verseny és bemutatkozás végén a gyerekek kérésére Budai Ilona Magyar Örökség-díjas népdalénekes ígéretet tett arra, hogy következő évben is részt vesz a Nádorvárosi Közoktatási Központ szervezésében megrendezendő verseny zsűrijében. A záróműsoron közel 200-an közösen énekelték el a verseny címét adó dalt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tedd szebbé a gazdátlan állatok karácsonyát!

Győr - Közeleg a karácsony, a győri állatmenhely is készül az ünnepekre. Az önkéntes segítők és… Tovább olvasom