Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Több iskolát jelölhetnek meg a győri szülők

Idén első, második és harmadik helyen is megjelölhetnek iskolát a győri óvodások szülei, a negyedik helyen pedig automatikusan a körzetes iskola szerepel.
– Idén első, második és harmadik helyen is megjelölhetnek iskolát a győri óvodások szülei, a negyedik helyen pedig automatikusan a körzetes iskola szerepel – jelentette be Papp András győri oktatási irodavezető a tegnapi városházi sajtótájékoztatón. Az óvodáknak március 16-ig kell leadniuk a jelentkezési lapokat a polgármesteri hivatalban. A szakember hozzátette: korábban csak egy intézményt lehetett megjelölni, és sok szülőnek csak a beiratkozáskor derült ki, hogy gyereke nem fért be a kiválasztott intézménybe. Ez a rendszer az önkormányzatnak sem volt kedvező, mert a létszámok tervezhetetlenek voltak.

Azokban az intézményekben, ahol túljelentkezés van, több szempont figyelembevételével bírálják el a jelentkezéseket. Ezek sorrendben a következők: előnyt élveznek az iskola  beiskolázási körzetében lakók; az iskola tagóvodájából vagy körzetében lévő óvodájából érkezők; azok, akiknek idősebb testvére már az iskola tanulója; azok, akiknek bármely szülője az iskola körzetében dolgozik; azok, akiknek bármely szülője vagy nagyszülője az iskola dolgozója vagy nyugdíjasa; azok, akiknek bármely nagyszülője az iskola körzetében lakik; azok, akiknek lakóhelyétől az iskola körzetében (300 méteren belül) megálló autóbusszal, átszállás nélkül lehet bejárni; nem győri gyerekek esetében azok, akiknek a lakóhelyéről érkező autóbusznak az iskola 300 méteres körzetében van megállója.

Egyébként Győr összes óvodájába és általános iskolájába a beiratkozás április 20-án, csütörtökön reggel 8 és este 6, valamint április 21-én, pénteken reggel 8 és délután 2 óra között lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több száz liter víz a levegőben

Három hét után még ma is új és új foltok keletkeznek a Nádorvárosi Közoktatási Központ falán: a víz feltartóztathatatlanul kúszik a földszint felé, amióta a padláson elrepedt a vezeték egyik összekötő eleme. Zsegora Csaba, az iskola igazgatója elmondta: öt tantermet sikerült már kimeszelni, négy még festésre vár. Az Inszol három nedvszívót bocsátott az intézmény rendelkezésére, ezek sokat lendítettek a munkán. Tovább olvasom