Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Több hírrel, gazdag tartalommal

Az eddiginél is több régiós információval jelentkezik szerda délelőttönként fél kilenctől a Győri Rádió sérülteknek szóló magazinműsora. Az Érintés azonban nem csak a vasi, a zalai és a Győr-Moson-Sopron megyében élő sorstársakat szólítja meg.
Pongrácz Judit, a többéves hagyományra visszatekintő műsor szerkesztő-műsorvezetője elmondta, hogy a sokszínűség mellett a régióban történt események, információk közreadására fokuszálnak.

– Több idő jut arra, hogy a környékben indult újdonságokról, tervekről, illetve azok megvalósításáról is beszámoljunk – sorolta a magazin háziasszonya. – Ismertetjük a sérülteket érintő rendeleteket, jogszabályokat és segítünk értelmezésükben is. Beszámolunk olyan kezdeményezésekről, amelyek révén a sorstársak önellátóak lehetnek, így dolgozhatnak, tanulhatnak.

A Portré rovatban művészeket, költőket, írókat, tudósokat, programozókat szólaltatunk meg. Olyan vállalatok, cégek mindennapjaiba is betekintünk, amelyek ebben a piacorientált világban is az emberi értéket tartják a legfontosabbnak és mozgás-, látás- vagy éppen értelmi fogyatékosokat foglalkoztatnak.

A műsorkészítők törekvése szerdától már hallható a Győri Rádió 1350-es középhullámú sávján, egy jótékonysági maratonversenyről is szóltak. A magazin vendége Baráti Molnár Lóránt volt, aki sorstársairól ír egy sérülteknek szóló folyóiratnak, majd egy szombathelyi kft. tevékenységén keresztül bemutatták, hogyan fér meg egymás mellett a pénz, a humanitás és a piaci követelmény.

– Nincs még egy olyan műsorom, mint az Érintés, amelyben ilyen rendkívül szoros és baráti kapcsolatok fűznének a riportok szereplőihez és a hallgatókhoz – folytatta Pongrácz Judit. – Remélem, ez a hangulat megmarad és csak erősödik. Bízom benne, hogy telefonon és levélben is értesítenek minden olyan eseményről, amely a többi sorstársnak is fontos lehet. Ezzel kapcsolatos az az élményem, hogy nemrég kaptam egy Braille-írással írt levelet. Bár az elolvasásához szükségem volt tolmácsra, mégis nagyon megmelengette a szívemet, mert a levélíró ezzel azt üzente, hogy elfogadtak és bizonyos értelemben én is hozzájuk tartozom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserkésztisztek vizsgáztak

Tisztképző táborban vizsgáztak azok a tanárok, orvosok, műszaki diplomások, akik elkötelezettséget… Tovább olvasom