Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Több fejlesztés lesz idén Újvárosban

„Újváros számára régen volt olyan biztató a költségvetés, mint az idén" – jelentette ki a Kisalföldnek Kalmár Ákos.
A településrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy az előző négyéves ciklusban alig jutott pénz útfejlesztésre, most viszont a lakóutcaprogram révén megvalósul a Bálint Mihály utca elmaradt szakaszának rekonstrukciója, valamint a Hungária utca aszfaltozása. További beruházásként folytatódik a csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése az Áchim András és az Esze Tamás utcában.

A képviselő pozitívumként értékelte, hogy az első ízben megalakult újvárosi részönkormányzat 2 millió 72 ezer forinttal gazdálkodhat ebben az évben. Az eredeti tervekben csupán 978 ezer forint szerepel. Ebből a pénzből kisebb volumenű munkálatokra, a lakókörnyezet jobbítására is szánnak. Kalmár Ákos arról is beszámolt, hogy a részönkormányzat a városrészben tapasztalható problémák miatt azt az álláspontot képviseli, hogy szigorítani kell mind az állattartás, mind a fémgyűjtés-fémfeldolgozás szabályozását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bababarát orvosok – jótékony célért

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának orvosai nemcsak a gyermekes családokat, de a leendő anyukákat és kismamákat is megszólítják a szombatra tervezett bállal. Ennek kiemelt célja olyan nagy értékű mobil ultrahangkészülék megvásárlása, amellyel korszerűbbé és könnyebbé válhat a diagnosztikai munka, a várandós kismamák vizsgálata. Tovább olvasom