Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Több ezer látogató a Múzeumok Éjszakáján

Szombaton éjjel sokan töltötték múzeumokban a hosszú éjszakát: Győrben a ˝Barokk paloták éjszakáján˝ a Xántus János Múzeum, a Városi Művészeti Múzeum, a városi levéltár és a fesztiválközpont nyitotta ki kapuit.

A városi levéltárban a máskor nem látogatható régi városi börtön több mint ezer látogatót, a Zichy-palotában felkínált programlehetőségek 621 érdeklődőt vonzottak. A Xántus János Múzeum kiállítóhelyein 949 látogató fordult meg, a hajnali 2 óráig nyitva tartó Esterházy-palotában pedig 2787-en voltak kíváncsiak a kiállításokra és a programokra.

Győrből kitekintve: a megyei múzeumok igazgatósága soproni múzeumában 2511 érdeklődő tekintette meg a kiállításokat, programokat.

Az elmúlt évinél nagyobb volt az érdeklődés a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum kiállítóhelyein is, 845 látogató vett részt a múzeumi éjszakai programokon. Itt volt a legnagyobb az adakozókedv is: 72.000 forinttal támogatták a mosonmagyaróváriak a múzeumon keresztül a Xántus János Megyei Múzeum felhívására az árvízkárosultakat.

A győri intézményekben összesen 77.500 forint gyűlt össze, ebből a Xántus János Múzeumban 45.640 forintot, a városi levéltárban 10.030 forintot, a fesztiválközpontban 2650 forintot és a Városi Művészeti Múzeumban 19.180 forintot adományoztak az együttérző múzeumlátogatók. Az adományokat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el a rászorulóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrság: 85 millió a buszközlekedésre

A Pannonhalmi kistérség tizenegy önkormányzata 85 millió forintból javította az autóbusz-közlekedés… Tovább olvasom