Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

˝Több döntés nem tűr halasztást˝

Érthetetlen, miért nem volt határozatképes a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács szerdai, zalaegerszegi ülése, mert eddig sem politikai alkukkal születtek a fejlesztési döntések – vélekedik Ipkovich György, a testület társelnöke, szombathelyi polgármester.

Megjegyezte: a 21 tagból csak négyen jelentek meg, s noha kilenc kormányzati delegált megbízatása megszűnt, a többi, túlnyomórészt önkormányzati és kistérségi delegált elegendő lett volna a napirend megtárgyalásához.

A politikus hangsúlyozta, több döntés nem tűr halasztást, ezért hamarosan rendkívüli ülést hív össze. Példaként említette, hogy jóvá kellett volna hagyniuk 40 település támogatási szerződéséhez szükséges módosításokat, és állást kellett volna foglalniuk belterületi utakkal, ipari parkokkal, kórházak rehabilitációjával, hulladékkezelési és közösségi közlekedést érintő pályázatokkal kapcsolatban is.

Szakács Imre, a tanács tagja, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke portálunk kérdésére azt mondta: a testület megfogyatkozott létszáma miatt az ülés összehívásakor jobban kellett volna figyelni arra, a tagok ráérnek-e. Ő például Semmelweis-napi ünnepségen, valamint a győri Petz-kórház új igazgatójának beiktatásán vett részt, ezért nem tudott elutazni Zalaegerszegre. Hozzátette: az esetleges rendkívüli ülésen természetesen ott lesz.

Olvasóink írták

  • 1. győrinagyi 2010. július 02. 09:50
    „..... és a bajnok hol volt??? Úgy tudni egyébként, hogy a megbízottját elküldte Z. egerszegre, de visszafordították, mert még dúl a harc az elnöki posztért. Még nem tudni, hogy melyikük lesz a befutó - Borkai v. Manninger - "az erősebb kutya...." elv alapján. Kíváncsi leszek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi történt? - Káosz a kismegyeri vasúti átkelőnél - Galéria, videó

Több órán keresztül rostokolt csütörtökön délután a forgalmas 82-es főúton, a kismegyeri vasúti… Tovább olvasom