Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Több a fizetőparkoló

Újabb 382 parkolóhelyen kell fizetni Győr belvárosában július 1-jétől, ezzel csaknem kétezerre nő a fizetős helyek száma. A most kialakított parkolóhelyek újdonsága az új típusú automaták felállítása.
Munkanapokon Győr belvárosában túlzsúfolt a gépjármű-közlekedés, szabad pakolóhelyet még a fizetőhelyeken is csak szerencsével találni. A belvároshoz közeli utcákban pedig, ahol nincs kijelölt fizetőzóna, a messzebbről jövő legtöbb autós egész napra leállítja kocsiját. Az ott lakók panaszkodnak, nekik sem jut hely. A rendezetlen parkolás, sokszor pedig a tülekedés miatt ezekben az utcákban nagyobb a balesetveszély. Ez is oka volt, hogy a városi önkormányzat kibővítette a fizetőparkolók övezetét, július 1-jétől az eddigieken túl a Kiss János utcáig kitolódik a fizetős zóna. Az új parkolók kialakítása megkezdődött, a hónap végére elhelyezik az új jegykiadó automatákat. Az új parkolóhelyekről eligazító táblákat helyez ki a kommunális szolgáltató kft. Az új fizető-parkolóhelyek kijelölésével egy időben a Petőfi híd alatt és a Vas Gereben utcában ingyenes, felügyelt parkolóhelyet jelölnek ki, ahol hétfőtől péntekig reggel 8-tól 18 óráig, szombaton reggel 8 órától 14-ig felügyeletet biztosít a Komszol.
A mostani 382 parkoló bővítéssel Győrött megközelítőleg kétezerre nő a kijelölt fizetőhelyek száma.
Azokban az utcákban, ahol az új parkolóhelyeket kiépítik, az ott lakók a városi rendeletben előírtaknak megfelelően (egy lakástulajdonos egy gépkocsira) kedvezményes bérleteket vásárolhatnak, a havi bérlet ára 200 forint, a negyedévesé 500 forint, az éves bérlet ára 1500 forint. Mivel az új parkolási rendet az év közepén vezetik be, a hátralévő fél évre a parkolóbérleti díjat nem kell megfizetni az új területen. A parkolásra jogosító kártyát a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. Pálffy M. u. 3. szám alatti ügyfélszolgálati irodájában vehetik át a jogosultak. A lakossági bérlet igénylésének feltétele, hogy a meghatározott körzetben saját tulajdonú vagy bérelt lakással rendelkezzen az igénylő, és hitelt érdemlően igazolja a gépkocsi tulajdon- vagy személyes használati jogát.
A most kialakított parkolóhelyek újdonsága az új típusú automaták felállítása. A jelenlegi henger alakú készülékek fémpénzzel, illetve mágneskártyával működnek, a hasáb alakú újak a pénzérmék mellett csipkártyára adják ki a parkolójegyet. Az új típusú kártyákat az ügyfélszolgálati irodában lehet megvásárolni, és a hasáb alakú, új automatáknál pénzzel feltölthetők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felpöröghet a gázmotor

A Győri Hőszolgáltató Kft. folyamatos fejlesztéseinek részeként ma délelőtt ünnepélyes… Tovább olvasom