Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Tízperces csatornamosás negyvenezerért

Győr - Nem áprilisi tréfának szánták a csatornatisztítást azok a trükkös csalók, akik tegnap délután jártak az egyik győri tagiskolánál. Az intézményi alkalmazottakat megtévesztve azt a látszatot keltették, mintha megrendelt munkáról lenne szó. A tízperces csatornamosásért negyvenezer forintot kértek.
A társaság egy régi IFA típusú, narancssárga tartályos szippantóautóval érkezett az iskolába. – Jöttünk a Pannon-Víztől csatornát és víznyelőket tisztítani – mondta határozottan az ötven körüli, jól megtermett, kék kantáros overallt viselő férfi. A tízperces munka után igencsak vastagon fogott a ceruza: negyvenezer forintos számlát állítottak ki, amit mindenáron a helyszínen akartak kifizettetni. Itt kezdett gyanússá válni a dolog az iskola vezetőinek. Sikerült rávenni a „brigádot", hogy menjenek a Rónay Jácint utcába a tulipános iskolához, majd ott kapják meg a pénzt.
A csapatot a vízmű rendészei várták, de nem érkeztek meg az elkövetők. – A Pannon-Víz zrt. feljelentést tesz a rendőrségen a cég nevével való visszaélés miatt.

Szinte biztos, hogy a csalók néhány napig még próbálkoznak, majd továbbállnak.

A legfontosabb, hogy senki ne dőljön be nekik – mondta Tóth László, a vízmű-diszpécserszolgálat vezetője.

– Egy régebbi típusú, narancssárga, IFA csatornás kocsit keresünk. Ha a csalók másnál is próbálkoztak, esetleg valakinek sikerült feljegyeznie a rendszámát is, kérjük, jelentkezzen a vízmű diszpécserszolgálatánál a 06-80/ 20-4086-os zöldszámon – tette hozzá Tóth László.

Jó tudni!

A közterületi víznyelők, aknák tisztításáért soha senki nem kérhet pénzt. Ezt a vízmű dolgozói ingyenesen, Pannon-Víz-logós, sötétzöld egyenruhában végzik. Ha valaki víznyelődugulást szeretne bejelenteni, akkor a közölt telefonszámon éjjel-nappal megteheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Cudar világ˝ a köbön

Győr - Egy hete az alpolgármester szavaival élve, már „cudar világnak" neveztük mindazt, amit… Tovább olvasom