Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Tízmillió forint közmunkára

Téti kistérség - Pályázaton nyertek mintegy tízmillió forintot a sokoróaljai települések közmunkára. A tartósan munkanélküliek így dolgozhatnak, fizetést kapnak, az önkormányzatok pedig segítséget feladataik ellátásához.
– A pályázat keretében foglalkoztatottak közül sokan eddig segélyből éltek. Úgy gondolom, hogy jobb, ha ezek az emberek nem segélyt kapnak, hanem olyan fizetést a munkájukért, amelynek összege nagyobb, mint a segély. A közmunkások az önkormányzatnál dolgozók munkáját segítik fűnyírással, a középületek karbantartásával, árkok tisztításával, egyéb közérdekű munkákkal – mondta el Baráth Béla gyarmati polgármester, aki egyben a fejlesztésekért felelős alelnök a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulásánál.

A társulás csaknem tízmillió forint értékű támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzat 2008 pályázatán, amelyből közmunkaprogramját valósíthatja meg.

A közmunkaprogram révén harmincnégyen több hónapon át biztosan dolgozhatnak, fizetést kapnak. Képünkön Horváth Attila (jobbra) téti közmunkás.
A közmunkaprogram révén harmincnégyen több hónapon át biztosan dolgozhatnak, fizetést kapnak. Képünkön Horváth Attila (jobbra) téti közmunkás.

A pénzt eszközbeszerzésre, foglalkoztatásra és önismereti, munkavállalási tréningekre fordítják. A kistérségi összefogás közvetlen haszonélvezői ezúttal is a települések, mert olyan munkaerőhöz, korszerű munkaeszközökhöz és munkavédelmi felszerelésekhez jutnak, amelyekkel kötelező feladataikat könnyebben, jobban elláthatják. A lakókörnyezet megóvásával, fejlesztésével és szépítésével javul a települések lakóinak közérzete és egyben növekedhet a kistérség turisztikai vonzereje. A program fő haszna persze az, hogy a téti statisztikai kistérség hátrányos helyzetű regisztrált álláskeresői – a tartósan munkanélküliek, a rendszeres szociális segélyből élők, a romák, a negyvenöt év felettiek – átmeneti munkalehetőséget kapnak.

– Már nagyon várták a sokoróaljai települések a támogatást. Ennek segítségével növelhetik a foglalkoztatottságot a kistérségben, csökkenthetik a tartós munkanélküliséget, a szegénységet és a társadalmi kirekesztődést.

– A közmunkaprogram révén 34 embernek három hónapon át biztosan lehetősége lesz arra, hogy visszatérjen a munkaerőpiacra – szögezte le Szakács Krisztián, a többcélú társulás szakmai munkaszervezetének vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pihenőhely lett a famatuzsálemnél

Kajárpéc - A 300 éves "Hatos tölgy" szomszédságában átadták a sokorói túraútvonal nemrégiben… Tovább olvasom