Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Tízmillió forint az egy százalékból az Universitas-Győr Alap

Győr - Az Universitas-Győr Alapítvány célkitűzése a Széchenyi István Egyetem kiemelkedően tehetséges, kiváló tanulmányi előmenetelű hallgatóinak és a fiatal széchenyis oktatók tudományos munkájának támogatása.
A 2006-os adóból felajánlható 1 %-ból az alapítvány 10 millió 259 ezer 723 Ft-ot kapott. Az 1997-ben kezdődött, s ezévben már a tizenegyedik felajánlás során az alapítvány céljainak támogatására összesen 81 millió 617 ezer 711 Ft érkezett. Az Universitas-Győr Alapítvány az 1 %-os felajánlások adatai alapján már több éve a 25 legtöbb anyagi támogatást felmutató, közhasznú tevékenységet végző magyarországi szervezet között található.

A Széchenyi István Egyetem kiváló tanulmányi eredményt felmutató hallgatói a Köztársasági és a tanulmányi ösztöndíj mellett - az Universitas-Győr Alapítvány szervezésében - tanévenként 20 "Győri Universitas", félévente 15 zenekari és 10 Wáberer’s ösztöndíjat nyerhetnek el. Az alapítvány ösztöndíjprogramjának anyagi hátterét a személyi jövedelemadóból felajánlható 1 % és a Győrben diplomát szerzett egykori hallgatók felajánlásai teremtik meg. Szemerey Loránd, az egyetem egykori hallgatója, ma az egyik legnagyobb hazai szállítmányozói cég tulajdonosa a mérnöktanár szak legjobbjainak adományoz ösztöndíjat. Palotai Zoltán és Szabó Róbert volt győri hallgatók is magánösztöndíjakat alapítottak a mérnöktanár szak jelenlegi hallgatóinak.

Az egyetem legendás tanár egyéniségeiről elnevezett dr. Klatsmányi Tibor – dr. Varga László Ösztöndíjakat az építőmérnöki, építészmérnöki szakon tanulók legjobbjai nyerhetik el. A Horváth Ede Díjat a tanévnyitó ünnepségen adják át az Emlékdíjat alapító kurátorok. A Pannon Work győri cég ösztöndíjasai egyúttal az iskolaszövetkezet tagjai, munkavállalói.

Eddig 120 széchenyis oktató szerzett az Alapítvány támogatásával, ösztöndíjasként tudományos fokozatot.


Winkler Csaba
Titkárságvezető
SZéchenyi István Egyetem

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szocialisták elégtelent adnának

Győr - A belváros rehabilitációs terve az MSZP városházi frakciója szerint elégtelen osztályzatot… Tovább olvasom