Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Tízezernél több bérletes a győri színházban

Tízezer fölé emelkedett a Győri Nemzeti Színház bérleteseinek száma a most véget ért évadban.

Szomorú pillanatokkal kezdődött a Győri Nemzeti Színház évadzáró társulati ülése pénteken. A jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek az elmúlt egy évben elhunyt kollégáikra: Ballai István és Pingiczer Csaba színművészre, valamint Balikó Tamás színész-rendezőre. Forgács Péter színidirektor utána viszont csupa jó hírrel szolgált. A bérletesek száma elérte a 10.542-t a 2014/15-ös évadban, míg a fizető nézőké 2 százalékkal, azaz 3 ezerrel nőtt. Ráadásul a teátrum időarányosan jobban áll most, mint egy éve: az akkori 3750-nél már 180-nal több bérlet fogyott.

„A musicalek mindig nagy sikert hoznak, de örvendetes, hogy a prózai darabokra is egyre nagyobb az igény" – jelentette ki az igazgató, példaként A windsori víg nőket és A revizort említve. Forgács Péter hangsúlyozta, hogy nagy figyelmet fordítanak a fiatalok becsalogatására, s ennek eredménye, hogy a Vill-Korr Sulibérletre a jelenleginél már kétszer nagyobb igény volna, hiszen az összes öt nap alatt elfogyott.
A színházat fenntartó önkormányzatot Rózsavölgyi László, az oktatási, kulturális, sport és turisztikai bizottság elnöke képviselte. A politikus a megköszönte a társulat tagjainak, hogy oly sokszor elvarázsolták a nézőket, majd a városvezetés bizalmáról és támogatásáról biztosította őket.

Az eseményen elismeréseket is átadtak. Szilágyi István Kisfaludy Életműdíjat vehetett át. Kisfaludy-ösztöndíjas Budai Zsófia és Kovács Gergely, míg örökös tag Horváth Márta rendezőasszisztens és Nagy Ferenc díszítő lett. Elbúcsúztatták a nyugdíjba vonulókat is: Szűcs Ilona öltöztető tárvezetőt, Dittrich Gyuláné öltöztetőt és Nagy Aladár karbantartó asztalost. Forgács Péter megemlítette azt is, hogy Bede-Fazekas Csaba idei Kossuth-díjára az egész színház büszke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem találják ki, megint hol történt baleset Győrben! - fotók

Baleset történt péntek délután a Külső Baross út és a Dr. Petz Lajos utca kereszteződésében. Tovább olvasom