Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Tízezer helyett egy is elegendő

Nincs szükség további aláírásgyűjtésekre, a Frigyes-laktanya fejlesztési kérdése felkerült a győri közgyűlés szeptember 19-i napirendjére – fejtette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Dézsi Csaba András, Győr alpolgármestere.

Már több mint tízezer aláírást gyűjtött össze a Pro Urbe Egyesület azért, hogy a győri Frigyes-laktanya helyzetéről és fejlesztési lehetőségeiről tárgyaljon a városi közgyűlés. Dézsi Csaba András, Győr fideszes alpolgármestere tegnapi sajtótájékoztatóján kifejtette, ehhez egyetlen aláírás is elegendő.
– Ezt mondtam durván egy hónappal ezelőtt is, nincs szükség több tízezer aláírásra, egy is elég. Örömmel közölhetem, hogy a Frigyes-laktanya ügyét tárgyalni fogja a közgyűlés, s zárójelben jegyzem meg, csak remélni tudom, hogy ez a bizonyos civil szervezet nemcsak kampányfogásnak szánja ezt az aláírásgyűjtést. Ha nem annak szánja, akkor kérem, hagyja abba, mert ez az emberek bizalmát rontja. Ha én azért kezdenék gyűjtésbe, hogy legyen torony a városháza tornyán, épp ilyen felesleges lenne, hiszen már van – példálózik az alpolgármester, aki szerint a felesleges aláírásgyűjtések a fontos ügyek hitelét is rontják. – Szeretnénk hozzájárulásokat gyűjteni például azért, hogy a Rába rt. Budai utcai telephelyén lévő ingatlan építési terveit ne módosítsák addig, amíg abban a város nem szerez többségi tulajdont. Semmiképpen sem szerencsés, ha egy belváros méretű terület köré egy új tulajdonos egyszerűen kerítést húzhat. Úgy gondolom, emiatt már érdemes az embereket és az aktivistákat megmozgatni, azért viszont, ami már megvalósult, felesleges.

Előzmények:

Akció a Frigyes-laktanyáért (2002-06-11) >>
A polgármester a Frigyes-laktanyáról (2002-06-11) >>
A városé legyen megint a Frigyes (2002-06-18) >>
Hitelesített helyi népi kezdeményezés (2002-06-14) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi terményáldás

Idén már tizedik alkalommal rendezik meg Győrött a Terményáldás ünnepségeit. A nagyszabású program… Tovább olvasom