Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Tízezer embert károsított meg egy bűnszervezet - Győr környékieket is letartóztattak

A rendőrség, valamint a NAV egy példátlanul súlyos gazdasági bűncselekményt leplezett le az utóbbi idők legnagyobb szabású közös országos akciójában.

Az egyebek mellett költségvetési csalással, pénzmosással milliárdos kárt okozó bűnszervezet irányítóit és tagjait elfogták, az érintett cégek bankszámláit zárolták, a gyanúsítottak vagyonát lefoglalták. A 14 megyére kiterjesztett rajtaütésben 320 helyszínen ezren, rendőrök, a NAV pénzügyi nyomozói, a Merkúr Bevetési Egység, valamint a Terrorelhárítási Központ munkatársai vettek részt.

A NAV Bűnügyi Főigazgatósága és a Rendőrség történetében is páratlan ügy felderítésén a két bűnügyi szervezet közös nyomozócsoportja dolgozott.

A megyénket is érintő országos akciót kedden tartották. Győrben és vonzáskörzetében húsz helyszínen jártak az ellenőrök, a huszonhárom letartóztatott között Győr környékiek is vannak.
A súlyos gazdasági bűncselekményeket elkövető bűnszervezet a gyanú szerint a magyarországi feketegazdaság jelentős szereplője volt, mintegy félezer cég ment át az irányítók kezén.

A közokirat-hamisítás miatt indult nyomozás időközben adócsalás, költségvetési csalás, csalás, sikkasztás, csődbűncselekmény, számvitel rendjének megsértése gyanúját tárta fel, mint ahogy az is kiderült, hogy a szervezetben sorra bebuktattak cégeket, ezek helyére nyomban új társaságok léptek, amelyek szintén rövid időn belül eltűntek.


A köznyelven szólva cégtemetőként működő bűnszervezet jellemzően sok alkalmazottat igénylő területen dolgozott, a cégek őrzés-védelemmel, takarítással, munkaerő-kölcsönzéssel, szállítmányozással foglalkoztak. Mindeközben több ezer munkavállalót alkalmaztak feketén, akik után többnyire nem fizettek járulékot, bevételeiket fiktív számlákkal ellensúlyozták. A bűncselekményekkel kárt okoztak az államnak és alkalmazottaiknak is. Ez a kár több milliárd forintra tehető: 51 cégnél már több mint 443 millió forint az adóhiány.

Mivel az elkövetők a bűncselekményekből származó vagyont visszaforgatták a szervezet működésébe, ezért felmerül az üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás gyanúja is.

A bűnszervezet kiiktatására szervezett akcióban Magyarország teljes gazdaságvédelmi bázisa megmozdult. A Rendőrség és a NAV munkatársai házkutatásokat végeztek, vagyontárgyakat és bűnjeleket foglaltak le, 23 személyt őrizetbe vettek. A bűnszervezet egyik irányítójának otthonában valóságos fegyverarzenált találtak a nyomozók. Eddig csaknem kétszáz bankszámlát zároltak.

A megyénket is érintő országos akciót kedden tartották. Győrben és vonzáskörzetében húsz helyszínen jártak az ellenőrök, a huszonhárom letartóztatott között Győr környékiek is vannak.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!

Olvasóink írták

 • 15. szekelyse50 2013. szeptember 07. 10:17
  „Talán ha jobban odafigyelne a nép ,nemcsak a hirtelen pénzszerzésre gondolna,,,”
 • 14. meletré 2013. szeptember 05. 20:25
  „Érdekes, amikor a jelenleg regnáló miniszterelnök és a maffiája tagjai követték el ugyanezt a bűncselekményt az akkori és a jelenlegi maffia védnök, Polt Péter, nem igyekezett eljárni, sőt addig követte el a bűnpártolás bűntettét, amíg az el nem évült és így mondhatta a Simicska, hogy mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni. Abban az ügyben ugyebár Orbán, Kövér László és testvére, Szájer, Áder stb vettek részt és többszáz milliós adó és járuléktartozással terhelt cégeket adhatták"el" egyetlen délután lopott utlevelekre. Most milyen erkölcsi és jogi alapon mernek eljárni? Ja persze! Nincs precedens lehetőség! Amúgy az összes ilyet és teljes rokonságát vagyonelkobzásban a közvetlen résztvevőket életfogytiglan, önellátó börtönre.”
 • 13. tatiana 2013. szeptember 05. 09:45
  „621 lákollak.Már több ilyen eset volt és hallottuk a milliárdos csalásokat és aztán a NAV csak milliókkal beérte vagy szép csendben elkullogott . De most legyen igaza......”
 • 12. ATX 2013. szeptember 05. 08:40
  „6. Igazad van. Sajnos... Én is dolgoztam nekik, minden évben új neve volt az alvállalkozó cégének...”
 • 11. furioso 2013. szeptember 05. 06:26
  „Fejbelőni az összes ez ügyben letartóztatottat (kínai módszer) aztán a többi ezen a síkon mozgó cég, ember meggondolná a cselekedeteit...”
 • 10. piroskaésabarkasz 2013. szeptember 04. 20:53
  „Jópár "rajgyerek"és luxusautó eltűnik a győri közéletből,egy időre!”
 • 9. Virs-Lee 2013. szeptember 04. 20:47
  „Nem veletlenul fidesz kozeli cegek voltak a tolvajok ?”
 • 8. látó 2013. szeptember 04. 19:32
  „A cím alapján ez bármelyik korábban vagy jelenleg hatalmon lévő párta is ráfogható lehetne :)”
 • 7. lr 2013. szeptember 04. 18:43
  „4es!! milyen érdekes.. az engem is felettéb érdekelne.”
 • 6. Wolfi 2013. szeptember 04. 18:15
  „Akkor szóljatok ha a Civil Security-nél is lesz bármilyen eljárás!!! Az meg van tiltva a kedves NAV-nál!”
 • 5. Mankapunka 2013. szeptember 04. 16:07
  „Akkor azok a cégek mind benne voltak, akikről mostmár csak hírből hallhatunk?”
 • 4. 621 2013. szeptember 04. 16:07
  „Én is jó hírnek gondolom. Különösen akkor - és érdemtelenül nem kívánok senkinek rosszat - ha esetleg hallani lehetne a korábbi óriásinál óriásibb lefogott ÁFA-csalók elleni eljárás folyamatáról. Vagy arról, hogy bocsi de sem óriási sem semmilyen nem volt (tudom naív vagyok....) vagy arról, hogy a cukrosok, a megyénkbeli első, a második csapat elleni eljárás itt és itt tart.... Így egy picit olyan érzésem van, mikor a horgászok mesélik a hallgatóságuknak mekkora halat fogtak... Vagy fogtak vagy nem.... de ők magukat nagyon jó horgásznak tartják és ezt bizonygatni is hajlandók...”
 • 3. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 04. 15:34
  „Ezek hirdethették ,hogy adóssággal terhelt cégét átveszem. Ügyes fiuk voltak,egy darabig.”
 • 2. Alexandra21 2013. szeptember 04. 14:49
  „Vajon milyen nemzetisegu a bunszovetkezet???”
 • 1. Tapmancs 2013. szeptember 04. 13:09
  „Na, végre valami jó hír!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autók égtek Győrben - videó, fotók

Győrben a Stadion utcában két autó gyulladt ki hétfőn éjszaka. A tűzoltók oltották el a lángokat. Tovább olvasom