Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Tízéves az abdai polgárőrség

Megalakulásának 10. évfordulóját ünnepelte az Abdai Polgárőr Egyesület szombaton. Az egyesület elnöke, László József elmondta, 35-en alapították meg a polgárőrséget Abdán.
Megalakulásának 10. évfordulóját ünnepelte az Abdai Polgárőr Egyesület szombaton. Ez alkalommal az országos szövetség „Az év polgárőre" elismerésben részesítette az egyesület elnökét, László Józsefet. Rajta kívül az abdai templom perselyfosztogatóinak elfogásában részt vevő Nagy Attila a „Polgárőr-érdemérem" arany, míg Tivadari János a 10 éves munkájáért ezüst fokozatát vehette át.

Az egyesület elnöke, László József a Kisalföld érdeklődésére elmondta, 35-en alapították meg a polgárőrséget Abdán. Jelenleg 22-en vannak a pártoló tagokkal együtt. Technikai segítségük egy 16 éves, felújított rendőrségi Lada, amely nagy szolgálatot tesz a mindennapokban.

A megalakuláskor 180 körül volt a bűncselekmények száma a településen évente, ma ennek alig a hatoda fordul elő, s azok eredményes megoldásában nagy szerepe van a polgárőrségnek. László József elmondta, hogy sikerült kiszorítaniuk Abdáról a házalókat. Ez a tevékenység nagyon irritálta a lakosságot, évente mintegy 1800 bejelentés érkezett hozzájuk, s ők azonnal intézkedtek. Az elnök sajnálja, hogy kevés közöttük a fiatal, s reméli, hogy ez rövidesen megváltozik. Az ünnepségen Dömötör László plébános megszentelte az egyesület zászlaját, majd a megyei polgárőrszövetség elnöke, Gangl András minden abdai polgárőrnek emlékplakettet adott át az évforduló alkalmából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet megoldás a Kálvária utcában

A győri Kálvária utcában lakók régóta panaszolják, hogy nagyon zavaró a Komszol-telep óriási… Tovább olvasom