Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Tízéves a Győri Városi Levéltár

Tízéves a Győri Városi Levéltár. Az 1950-ig önállóan működő tudományos intézmény újjáalapítását a különleges, ritkán látható értékekből rendezett kiállítással ünnepelték a Városi Művészeti Múzeumban.
Jegyzőkönyvek: A közgyűlési jegyzőkönyveket a levéltár emeletén őrzik.
„ A városi levéltár nem más, mint maga Győr az Úr 1600-as éveitől 1985-ig, amíg mi őrzünk iratanyagokat" – fogalmazott a jubileum kapcsán Bana József igazgató. Szerinte az intézmény „a szocializmusban kikopott a közigazgatásból, ezért nehéz visszacsempészni azokat a feladatrendszereket, lehetőségeket, amelyekkel régen a levéltár rendelkezett".
– Mi a levéltárt mindig is tudományos intézménynek tekintettük.

Munkánk jelentős része, hogy könyvekben adjuk közre a különféle kutatások eredményét, illetve az általunk szervezett tematikus konferenciák előadásait – mondta Bana József. – Ezek közül például a Bűn és bűnhődés című tanácskozás anyaga több kiadást ért meg, és a győri egyetemen tankönyvként használják.

– Említhetem még a Levéltári Füzetek legelső darabját is, amely Győr történetét dolgozta fel a kezdetektől napjainkig, korszerű és olvasmányos formában. Hasonlóan sikeres és hiánypótló a három kötetben közreadott ötvenhatos kiadványunk is. Ennek CD-ROM változatát a könyvszalonra szeretnénk megjelentetni. A jubileumot a levéltár egy Kurcsis László grafikusművész által megálmodott kiállítással ünnepelte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos adásvétel

Hozzávetőlegesen egymilliárd forint értékben ad el ingatlanokat a győri önkormányzat ebben az évben.… Tovább olvasom