Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Tizenöt évet kapott a baltás rabló

Jogerősen 15 év fegyházra ítélte csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki két éve baltával akart pénzhez jutni, s egy idős házaspárra rontott rá saját otthonukban. Az emberölési kísérlet miatt rács mögé küldött, 43 éves, Romániából érkező, de magyarul beszélő rablót tíz évre ki is utasították az országból.
A férfi 2009-be érkezett Magyarországra, s amikor júliusban Győrbe került, elhatározta, hogy pénzhez jut és úgy utazik tovább Németországba. Több családi házban is próbálkozott, az elsőnél - ahol bemászott az ablakon - megzavarták és elmenekült. A másodiknál egy telefont lopott, de itt is odébb kellett állnia, amikor lépteket hallott. A harmadik helyen már a szerszámtárolónál kezdte a szimatolást, magához vett egy baltát és várt. Elcsitultak a benti zörejek, azt gondolta: elaludtak a háziak.

A feltépett szúnyoghálón át az asszony szobájába jutott, rádördült, hogy "maradj!" és átment a férfihez. Azonnal rásújtott a baltával, s talán meg is ölte volna a 78 éves Ő. Jenőt, ha az áldozat nem kapja el a nyelet, aminek következtében csak a balta lapja érte az arcát. Ezután kirángatta az idős férfit az ágyból, a földre kerültek és a rabló fojtogatni kezdte a szerencsétlent, aki a bántalmazójának követelésre megígérte, hogy ad pénzt. Az asszony ekkor ért be a szobába, botját eldobta és igyekezett elrángatni férjétől a támadót. Ez nem sikerült, s miután azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkát, az asszonyt a saját botjával, a férfit pedig a baltával próbálta eltalálni. A bátor nő már a betolakodó karjába is beleharapott, de a brutális ámokfutásnak a rendőrség kiérkezése vetett véget, hiszen szerencsére sikerült őket értesíteni.

A másodfokú tárgyaláson a vádlott ügyvédje arra tett indítványt, hogy védence tettét ne nyereségvágyból elkövetett emberölési kísérletnek, hanem rablásnak, és életveszélyt okozó testi sértés kísérletének minősítsék, amelynek - értelemszerűen - a bűntetési tétele is kisebb. Ezt azonban az Ítélőtábla büntetőtanácsa nem fogadta el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkéntesen a megyei múzeumokban

Hogy foglalkoztatnak-e önkénteseket a múzeumok, azt saját lehetőségeik ismeretében maguk döntik el.… Tovább olvasom