Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Tizenöt éves a gyakorlatra fókuszáló mérnökképzés Győrben

Másfél évtizeddel ezelőtt, az Európai Unió Phare-programjának támogatásával, 1996 őszén indult a Széchenyi István Egyetemen a Practing gyakorlatorientált mérnökképzés a gépész-, a közlekedésmérnök, a műszaki menedzser és a mérnök-tanár szakok hallgatói számára.


"A program eddigi ezerötszáz résztvevőjének többsége a gyakorlati képzés értékelésekor munkaszerződést, versenyképes induló jövedelmet is kapott a practingos cégektől" – tudatta dr. Kardos Károly rektorhelyettes, az együttműködés kidolgozója a jubileumi rendezvényen.

A Phare által nyújtott támogatás 1999-ben befejeződött, de a Practing gyakorlatorientált mérnökképzés folytatódott. Az anyagi alapot ehhez a sikeres felkészítésben addig részt vevő, annak eredményességében érdekelt cégek által létrehozott alapítvány teremtette meg.

A képzési konzorciumban az Audi Hungaria Motor Kft., az Opel Hungary Ltd. (ma: Opel Szentgotthárd Kft.), a Rába Rt. mint alapítók mellett a hazai és a nyugat-európai közlekedési, szállítási, szállítmányozási szakma mintegy hatvan cége vesz részt.

A program a brüsszeli EU-központ éves értékelései szerint az elmúlt időszakban az ipar és a felsőoktatás kapcsolatainak kiteljesítését tekintve a "legeredményesebb, legattraktívabb" minősítést kapta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyelvvizsgához kötnék a felvételit

Elkészült az új felsőoktatási törvény tervezete. Elfogadásával magasabb színvonalú lehet az… Tovább olvasom