Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Tizenöt árvát fogadott örökbe Győr

Az ingyenes jótékonysági koncerten 570 millió forint gyűlt össze a győriek adakozásából.

Az összegből 15 Srí Lanka-i árvát fogadott jelképesen örökbe a megyeszékhely.

A Győri Filharmonikus Zenekar Richter Termében rendezett múlt szombati jótékonysági koncerten összegyűlt 570 millió forint adományból a város tizenöt Srí Lanka-i árvát fogad jelképesen örökbe. Ez az összeg a gyermekek egyéves ellátásához elegendő, ám mint a tegnapi városházi sajtótájékoztatón Balogh József polgármester elmondta, ha az örökbefogadási program szervezői úgy ítélik meg, szükség van a további segítségre, a város arra is kész.

Az adományt, amely az eddigi hasonló jótékonysági hangversenyeken általában összegyűltnek a többszöröse, a polgármester a jelképes örökbefogadási programot szervező baptista szeretetszolgálat képviselőinek, Gál Dávidnak és Sellyei Imrének nyújtotta át.
A baptista szeretetszolgálat programja három éve tart, keretében 3 ezer gyermeket fogadtak jelképesen örökbe – de a cunamikatasztrófa óta már tízezren csatlakoztak!

A szeretetszolgálat az adományokból a Srí Lankán lévő árvaházakat támogatja, s mint Gál Dávid elmondta, azon is gondolkodnak, hogy egy kifejezetten magyar fenntartású gyermekotthont hoznak létre. A sajtótájékoztatón Baross Gábor, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója elmondta: a városi szándéktól függetlenül is erős elhatározása volt már a zenekarnak a segíteni akarás.

A koncert nem csupán a közönség számára volt ingyenes: egyetlen közreműködő sem kért tiszteletdíjat. Egy ilyen méretű hangverseny megtartása általában egymillió forint körüli összegbe kerül – ez „eszmei értékben" legalább hozzászámolható az adományhoz.
Elhangzott: természetesen a város vezetése tudja, Győrött és környékén is élnek segítségre szoruló, rossz sorsú gyermekek. Az ők megsegítésükre január végén szerveznek jótékonysági hangversenyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar ingatlan a legjobb üzlet

Az ingatlanpiacon várható áremelkedés és a régió más országainál magasabb fizetőképes kereslet miatt Magyarországon érdemes leginkább beruházni – tette közzé az izraeli Engel-csoport a közép-európai országok ingatlanpiacról szóló gyorsjelentésében. A felmérése szerint Magyarországon sokkal gyorsabban nő az új építésű ingatlanok ára, mint a cseh és a lengyel piacon. Tovább olvasom