Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Tizenöt-húsz hitellel az adósságspirálban

Győr - Egy percig sem volt még üres a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete győri irodája. A jellemzően soproni, mosonmagyaróvári és megyeszékhely környéki ügyfelek egy hete egymásnak adják a kilincset. Nem kirívó az eset: egyikük húszfelé tartozik, ezért került bajba.

Ügyfél járt előttünk, ügyfél jött utánunk, ma pedig egy ausztriai tévétársaság forgat a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete győri irodájában. Épp egy hete nyitottak, de már a félszázat is meghaladta az érdeklődők száma.

– Az osztrákokat meglepte a roham, mi viszont nagyjából erre számítottunk – mondta a Kisalföldnek Várnai-Kiss Annamária, az egyesület munkatársa.

A gazdagabb nyugati régióban többen kaptak hitelt és gyakrabban is kerültek bajba általa – tudatta Várnai-Kiss Annamária, akit arra kértünk, ossza meg velünk tapasztalatait, hogy okulhassunk belőle. A hallottakból összeállítottuk a tipikus hitelest és a tipikus problémákat.

Régiónkban jellemzően a középkorú, családos emberek kerülnek a hitelek miatt kutyaszorítóba, városiak és vidéken élők közt nincs különbség.

Várnai-Kiss Annamária a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete győri irodájában fogadja az ügyfeleket. Képünkön Murgui Attilát tájékoztatja arról, hogy szükség esetén miben, hogyan tud segíteni.
Várnai-Kiss Annamária a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete győri irodájában fogadja az ügyfeleket. Képünkön Murgui Attilát tájékoztatja arról, hogy szükség esetén miben, hogyan tud segíteni.

A legtöbben még időben kérnek segítséget, ami annyit tesz, hogy még csak egy-egy hónap elmaradásban vannak, vagy már tisztán látják, hogy nem tudják majd kifizetni a következő törlesztőrészletet.

Ilyenkor az egyesület segítségével, formanyomtatványával kérelmet írhatnak a banknak, amelyben közlik, hogy a tartozásból éppen mennyit tudnak fizetni, s mennyire kérnek halasztást. Sajnos, olyan bajbajutott is akadt, akinek az otthonát kellett megmenteni. A legtöbb persze épp azon múlik, aki a hitelt felveszi. Az ügyfelek között szép számmal akad, aki 10–15 felé tartozik, de van, akit 20 kölcsön sodort adósságspirálba, ennek ellenére egy újabb hitelfelvételben látja a megoldást...

Az egyesület tapasztalatai szerint a legtöbb bajt országszerte az alternatív, refinanszírozó hiteleket ajánló, kisebb bankoknál felvett kölcsönök okozzák. Az árverezésre váró otthonok tulajdonosai százával kerülnek ki ezen pénzintézetek ügyfelei közül.


Be kell jelentkezni

A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete győri irodája a Batthyányi liget 11. és a Kiss János utca sarkán található, előzetes időpont-egyeztetés a 30/751-1618-as telefonszámon.

Olvasóink írták

 • 9. elemér 2009. április 30. 06:37
  „Soros tudta ezt. Azt mondja a válságnak akkor lessz vége, mikor lessz termelés és munka. Azt hogy a tőzsde mit mutat, vagy a media és hirekben mi van, addig az mind csak kutyafüle.”
 • 8. pityesz 2009. április 29. 22:16
  „Tisztelt:dr73 Ön tudta két éve,hogy mi fog be következni? akkor hova tartozik ? Ön tudta akkor már ,hogy
  én munka és álláskereső leszek? Ha ön barátai,a felvet hitelből A földeket művelnék meg legalább kenyér lenne
  a népnek.MUNKÁT KENYERET . A T.SZ. meg oldaná falusiak munka helyét. P.L. Ausztria több ezer magyar dolgozik földeken.Ők Tudják.......”
 • 7. elemér 2009. április 29. 18:56
  „Tény hogy bankokat nem érdekelte hogy tudod e fizetni, mert kerestek. Aki eladósodott vagy nemvolt hitelképes azon többet kerestek.”
 • 6. dr73 2009. április 29. 18:26
  „Capr!
  Valahogy így gondoltam én is.
  Csak belefáradtam már a szájtépésbe,mivel többször volt már a hitellel kapcsolatban cikk, és ott ízekre szedik a hitelesek az olyan hozzászólókat : mint te vagy én.
  Az elemér meg mindenhol tépi a deviáns száját.....”
 • 5. Capr 2009. április 29. 18:19
  „Kedves Emberek!

  1. Hitelből nem tömögetünk hitelt, mert az egyenes út a pénzügyi csődhöz.
  2. Nincs szoros összefüggés a hitelfelvétel és a "dübörög" a gazdaság között. Azért, mert "ugrik a pannon puma" nem biztos, hogy a hitelfelvevő is dúskál a pénzben.
  3. "...de van, akit 20 kölcsön sodort adósságspirálba, ennek ellenére egy újabb hitelfelvételben látja a megoldást..." Ez azt hiszem önmagáért beszél. Biztos ennek is a Gyurcsány-Kóka tengely az oka. :)
  4. "....a legtöbb bajt országszerte az alternatív, refinanszírozó hiteleket ajánló, kisebb bankoknál felvett kölcsönök okozzák." Nos, ezek nem bankok, hanem finanszírozók. Aki nem tudná betájolni őket: Provident, KáPé Zrt., Korona Kredit stb. Ezek a cégek semmi mást nem csinálnak, mint cégként hitelt vesznek fel bankoktól, és továbbhitelezik extra profittal (THM 240-400%) magánszemélyeknek. A szegénység vámszedői...
  5. Az okos közgazdászok biztos, hogy értenek hozzá, illetve azok sem kerültek bajba, akik vették a fáradságot és utánajártak, hogy mit és mennyi hitelt vesznek fel és annak mi az ára.
  6. Elemér,pityesz: Kérsz hitelt a banktól, és nem ad, akkor megnézted azt, hogy miért nem kaptál? Nem, hanem továbbállsz és kérsz máshol, és így tovább, addig, amíg valaki nem ad. Aztán rájössz, hogy vazzeg, nem tudom fizetni és kiabálsz, hogy milyen mocsok a rendszer (ebben részben egyetértünk). Ok-okozati összefüggések vizsgálata szükséges és nem hülyeségeket irogatni.

  Capr”
 • 4. elemér 2009. április 29. 17:35
  „Ezt a kifogást te szamár, már letárgyalták az USA-ban. Tudnillik a spanyolviaszt nem Mo.-n találták fel. Bankreformokra van szükség. Nemszabad hitelt ezekután nyakrafőre adni mert az jól profitál.”
 • 3. dr73 2009. április 29. 16:55
  „Olvasni viszont a hitelfelvételnél is tudtak az emberek
  Az apró betűket is illik és kötelező elolvasni.”
 • 2. elemér 2009. április 29. 16:25
  „Okos közgazdászok és bankárok ezt már régóta tudták. Nem hallgattak rájuk, mert jól kerestek a hiteleken. Ez igy ment az egész világon, nemcsak az USA-ban, ahol ezt a legjobban tudták.”
 • 1. pityesz 2009. április 29. 15:14
  „Meg oldás: K....G.....M.....A munka nélküli segélyből nem lehet vissza fizetni.Fizesse vissza aki be csapot mindenkit hogy dübörög a gazdaság. Most és egy éve hol voltak a okkos közgazdászok ?A Bankok mért nem
  Nézték meg ,hogy kinek adnak hitelt?Mer ők se értenek hozzá. Most meg minket okolnak, hogy volt bátorságunk
  fel venni a hitelt.Na most akkor,Rezsi? Kaja? Gyógyszer?Vagy törlesztés.? Vagy kőtél.golyó,méreg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mesternek szóltak a dalok

Győr - Hétfőn este tanítványai, kollégái, valamint a város, Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi… Tovább olvasom