Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Tizennyolcmilliós viharkár

Az egyik biztosítóhoz csütörtök délutánig a győri lakosság részéről 80 kárbejelentés érkezett.

A szerda délutáni egyórás felhőszakadás hatalmas károkat okozott Győr város épületeiben. Mint megtudtuk, az Allianz Hungária Biztosító győri központjába csütörtök délután három óráig a lakosság részéről 80 kárbejelentés érkezett.

Bognár Péter, a társaság sajtóreferense elmondta: az épületekben és ingóságokban keletkezett károk körülbelül felét villámcsapás, másik felét pedig beázás idézte elő. További húsz kárt jelentettek a gazdálkodó szervezetek, amelyek között négy iskola is szerepel, némelyikük több százezer forintos beázáskárt szenvedett. Más forrásból úgy tudjuk, hogy a győri Kazinczy-gimnázium, a Richter-szakközépiskola, valamint a Gárdonyi- és a Fekete István-iskola ázott be az égszakadás miatt.

A biztosítótársaság szakemberei a felmérést azonnal megkezdték, az eddig bejelentett károk összegét mintegy 17–18 millió forintra becsülik. Bognár Péter szerint van olyan vállalat, amely 2–3 millió forint értékű kárt szenvedett, közülük az egyiket egyszerre sújtotta villám és beázás. A komolyabb anyagi csapásokat nem pusztán az eső, hanem a szennyvízhálózat túlterheltsége miatt a lefolyókból nagy mennyiségben visszatóduló víz okozta. A kárbejelentések száma és értéke a mai nap folyamán várhatóan tovább nő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tábor a magyarság jegyében

Felvidékről, Erdélyből és Kárpátaljáról érkeztek diákok és tanárok a XXII. Nemzetközi Anyanyelvi… Tovább olvasom