Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Tizenkilencedik győri Akadémiai Nap

A tiszteletbeli doktor, a doktorok avatása után habilitációs okleveleket adnak át.
Tizennyolc évvel ezelőtt, 1994-ben a Széchenyi István Egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány az akadémiai év kezdetén, Széchenyi István születésének évfordulóján - hagyományteremtő szándékkal - Akadémiai Napot rendezett. Az immár tizenkilencedik Akadémiai Nap központi eseménye ezúttal is az egyetem Szenátusának szeptember 19-én, szerdán tartandó ünnepi ülése lesz.

A rendezvény-sorozat fő témái: a győri egyetem tudományos teljesítménye, a térségi gazdasággal kialakított kapcsolata.

A XIX. Akadémiai Nap a Széchenyi István Egyetem Szenátusának 2012. szeptember 19-én, szerdán 10 órakor tartandó ünnepi ülésével az egyetem Új Tudástér épületének aulájában kezdődik. A tiszteletbeli doktor, a doktorok avatása után habilitációs okleveleket adnak át, címzetes egyetemi tanárokat, címzetes egyetemi docenseket köszöntenek. Méltatják a Pro Universitate Díjasok, az egyetem Szenátusának, testületeinek döntése szerint rangos egyetemi elismeréseket, ösztöndíjakat átvevők tevékenységét. Az aranydiplomák átadása után az egyetem nyugdíjba vonuló oktatóit, munkatársait köszöntik.

Délután több szakmai konferencián és programon a győri egyetem és a térségi gazdaság, az intézményekkel kialakított együttműködés értékei szerepelnek. Thomas Sigi, az AUDI AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja "/Szervezeti tőke - A struktúrák,
folyamatok, az innováció és a kultúra értéke: alapismeretek és gyakorlati megközelítés/" címmel 14 órától az "F" teremben tart előadást.

Ahazai egyetemek zeneművészeti karainak vezető művésztanárai vesznek részt, szerepelnek a hagyományos délutáni zenei eseményén.

Az Akadémiai Nap ünnepi hangversenye 18.30 órától az Egyetemi Hangversenyteremben (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.) lesz. A Győr Symphonic Band műsora: Hidas Frigyes: Fantázia gordonkára és fúvós együttesre (közreműködik: dr. Déri György egyetemi docens, gordonkaművész), Balázs Árpád: Régi magyar táncok Gömörből, Alfred Reed: Othello (szimfonikus portré fúvószenekarra), Johan de Meij: A gyűrűk ura (I. tétel). Vezényel: Szabó Ferenc művésztanár. Az esti hangversenyre 2012. szeptember 17-én (hétfő) 12 óráig Winkler Csabánál, a winkler@sze.hu regisztrálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpáros és motoros karambolozott Győrben

Feloldották az útzárat Győrben a Galántai úton, ahol kerékpáros ütközött össze egy motorossal kedden… Tovább olvasom