Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

Tizenkét év Mercédesz gyilkosának - két hónapig bújkált P. Ferenc Győrben

Emberölés és kifosztás miatt 12 év börtönre ítélte a Győri Törvényszék P. Ferencet, aki saját feltáró beismerése szerint megfojtott egy prostitúcióból élő, 23 éves nőt a győri Babits Mihály utcában tavaly október 29-én.

A férfit karácsonykor fogták el, csaknem két hónapig tízemeletesek liftaknáiban élt. A rendőrség nagy erőkkel kereste, s kiderült: egyszer még meg is kergették őt Győr-Marcalvárosban.

Az orvosszakértők csütörtökön megállapították: biztos, hogy nem a megszokott módon fojtották meg a zalaegereszegi százmazású G. Mercédeszt. Támadója emlékei közül inkább az lehet a helytálló, hogy alkarral és tenyérrel szorította lefelé a a nő nyakát, akit előtte a csavarkulccsal többször fejbe vágott. Így akarta ugyanis vallomása szerint kiszedni belőle, hogy miért lopta meg 700 ezer forintnyi euróval - amit P. Ferenc gyanított. A férfi állítja, minden vagyonát - s mellesleg részben a családjáét is - feláldozta a viszonzatlan szerelem oltárán.

Mercédesz gyengéd figyelme ugyanis több, mint tízmillió forintba került a több, mint egyéves kapcsolat során, ami a nő részéről üzleti jellegű volt. P. Ferenc részben tarifát fizetett, részben egyéb nagyobb tételekkel támogatta az egyre nagyobb lábon élő, kaszinózó nőt, aki az egyhetes olasz útra - csupán jelenlétéért - 1,2 millió forintot kért előre. Így ment el az angliai munkával megtakarított pénz, a nagyszülői örökség és az édesapa drága ingatlanja. Az egyik tanútól elhangzott az is: a nő P. Ferencet "pénztárcának használta".

Törvényszék előtt P. Ferenc. Fotó: Mészáros Mátyás
Törvényszék előtt P. Ferenc. Fotó: Mészáros Mátyás

Ez az egyik oldala az éremnek, a másik pedig az, ami október 29-én történt. Az ügyész a perbeszédében hangsúlyozta, hogy egy fiatal életet vett el a támadó, aki a szakértők szerint mintegy négy percig fojtogathatta a vele sokáig dulakodó áldozatot, akinek testére halála után virágot akart vinni másnap reggel. A rózsát azonban egy szomszédos utcában hagyta, amikor meglátta a rendőröket.

A perbeszédben egyébként az ügyész börtönt kért, a védő azt, hogy a bíróság méltányosan a középmérték alatt szabja ki a büntetést.

Előzmények:

Ugyanabban a ruhában bujkált majdnem két hónapig P. Ferenc, aki saját beismerése szerint megfojtott egy nőt a győri Babits Mihály utcában tavaly ősszel. Előtte legalább tízmilliót költött a szerelmét nem viszonzó prostituáltra, akinek vőlegényét is beidézték kedden a bíróságra.

Emlékezhetünk a körözési fotóra, aminek segítségével csaknem két hónapig keresték a prostitúcióból élő nő életét kioltó P. Ferencet? Tíz kilót fogyott, mialatt marcalvárosi panelok liftaknáiban rejtőzött ugyanabban a nadrágban, végül rokonainál beleegyezett, nem bujkál tovább, s bevárta a rendőröket. Kétszer is meg akart halni, derékszíjjal kötötte fel magát, de a csat kiszakadt.

Úgy érezte, az újsághirdetés útján megismert Mercédesz viszontszereti őt, de ennek ellentmondott, hogy egy óráért továbbra is 15 ezret, nyolcért 60 ezret, egy teljes napért pedig 150 ezret kellett fizetnie. Emiatt és a mellette kért nagyobb tételeknek köszönhetően elúszott a szobafestőnek minden megtakarítása, a nagyszülői örökség, s a nyúli szülői ház, aminek eladására rábeszélte édesapját. Végül a 14 hónap alatt több mint tízmillióba került a kaszinókedvelő partner, vagyis a nyúli házból apja már egy sokkal szerényebb ingatlanba is csak hitel segítségével költözhetett. „Tudom, hogy hibáztam" – vallotta a vádlott, akinek mindeközben egy legyőzhetetlen vetélytársa is volt.

Az utolsó cseppet az olasz út jelentette: Velencébe, Genovába és Milánóba ruccant ki a pár, s ez több mint 4 millióba került, hiszen a barátnő mindjárt az elején elkért 1,2 milliót – derül ki a vallomásából. A legjobban azonban azt fájlalta, hogy Mercédesz Milánóban lopott is tőle 700 ezer forintnyi eurót, emiatt akarta később elszámoltatni.

Csavarkulcsot vitt magával októberi 29-én, a hátat fordító sértett azonban aligha felelhetett volna kérdéseire, mert P. Ferenc leütötte, s eszementen fojtogatta. A nő arca aztán sápadt lett, a támadó tudta, hogy meghalt. A testet felvonszolta az ágyra. „Megpuszilgattam, megsimogattam" – vallotta P. Ferenc tegnap. A sértett halála után ki-be járkált a lakásban, végül visszatért aludni Mercédeszhez. Reggel rózsát vett, de meglátta a rendőrautót.

Mivel a nő nem vette fel a telefont, vőlegénye Győrbe utazott Zalaegerszegről. Saját kulcsával lépett be az albérletbe, azt hitte, kávézni mentek a „jóemberrel" – ahogy Ferencet nevezi. Majd meglátta a takarót, s alatta a kihűlt testet.

Dr. Köszler Ferenc tanácsa őt is meghallgatta. Az örömlány beszélt neki arról, hogy egy férfi „fülig szerelmes belé", s mint kiderült, ezt ő ki is használja. Nem volt kérdéses, hogy miből él, egyszer meg is bírságolták érte. S hogy ő mennyire „a javát akarta", arra példaként hozta fel a bíróságon – amit szavai szerint Mercédesz soha nem tudott meg –, hogy ő maga jelentette fel. „Reméltem, hogy így jó útra tér."

A per csütörtökön folytatódik.

Olvasóink írták

 • 12. Beretta84 2013. június 28. 15:17
  „8. Mankapunka 2013.06.28. 00:43 Tőled féltek kis lány ??? <moderálva>”
 • 11. saintgaicacomo 2013. június 28. 11:38
  „Igen, tényleg a lány nem tehetett semmiről... Talán elmagyatázhatta volna a szerencsétlennek, hogy köztük nem lesz semmi, de ehelyett inkább kiszedett 10 milliót belőle. Ettől pesze még nem kellett volna azt csinálnia amit csinált...
  Szomorú történet :(”
 • 10. Mankapunka 2013. június 28. 11:25
  „Egyik cikknél azt akarjátok, hogy aki lopott bűnhődjön. Most, hogy megbűnhődött, meg véditek.”
 • 9. btl 2013. június 28. 09:57
  „5. kötelező talán prostinak pénzt adni? köelező "dolgoztatni" a lányt? hagyta volna békén, akkor nincs semmi baja a pénzének! az ilyen pas szégyellje magát! amúgy meg egy 23 éves lány haláláról van szó, ha nem vettétek volna észre.”
 • 8. Mankapunka 2013. június 28. 00:43
  „Volt egy jobb megfogalmazásom, csak nem rakták ki a félősök.”
 • 7. Madarász 2013. június 27. 22:18
  „5. Magának köszönheti a pasi, minek ment oda, minek vette igénybe egy prosti szolgáltatásait, erre senki nem kényszerítette és normális ember nem is szűri össze a levet ilyen nőkkel, ez azonban még nem indok arra, hogy előre megfontolt szándékkal megölje. Gyilkosoknak minimum életfogytiglan járna, nem vicces 12 év.”
 • 6. oxana 2013. június 27. 17:41
  „A szerelem öl, butít és nyomorba dönt.”
 • 5. Mankapunka 2013. június 27. 17:03
  „Szép, fáj az igazság? Ti is a lopóst véditek? Remélem egyszer majd titeket is kirámol egy ilyen, vagy az apukátokat.”
 • 4. OCC 2013. június 27. 17:02
  „Madár.”
 • 3. Virs-Lee 2013. június 27. 17:00
  „Cerka felall esz megall... iszonyatos egy palimadar ez is”
 • 2. szekelyse50 2013. június 27. 16:51
  „Egy elpazarolt élet.,egy nőért.”
 • 1. acsali 2013. június 27. 08:39
  „Már korábban megírták, nem a vőlegénye, hanem a futtatója talált rá. Azért az más kategória.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 millió forintból újult meg a győrújbaráti gyermektábor - videó

Több mint 30 millió forintból újult meg az elmúlt 3 év alatt a győri gyermektábor. Idén 10 faházat… Tovább olvasom