Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Tizenkét év fegyház G. Imre kínhaláláért

Győrszentiván–Győr - Lakótársa meggyilkolásáért 12 év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a megyei bíróság H. Tivadart, aki tavaly Győrszentivánon agyonverte a súlyosan alkoholista rokkantnyugdíjast, G. Imrét.

A sokat vitatott „három csapás" törvénytervezetet mondhatni H. Tivadarra „szabták": az ötvenhat éves férfi bizonyosan tényleges életfogytiglant kapna a különösen kegyetlen gyilkosságért. Többször ítélték már el kisebb erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt, legutóbb egy év felfüggesztett börtönt kapott 2006-ban, méghozzá ugyanezt a férfit verte meg, ugyanott, ugyanabból az okból. Indokai valamelyest menthetőek, ha maga a szörnyű tett nem is – ezt a bíróság enyhítő körülménynek értékelte. A Zsellér-dűlőben bérelt házba a tulajdonos tudtával évekkel ezelőtt befogadta G. Imrét, aki ezután megkeserítette napjait. A rokkantnyugdíjas – bár keresőmunkára nem volt képes – sem a házban, sem a ház körül nem végzett el semmit, napi tevékenysége
az italozással kezdődött, azzal folytatódott és azzal is fejeződött be
– mondta tegnapi ítéletindoklásában a büntetőtanács elnöke. Ebből következően az is rendszeres volt, hogy – ne kerteljünk – székletét, vizeletét nem tudta tartani és egyszerűen a ház padlójára piszkított. Mivel eltakarítani sem volt hajlandó a mocskot, munkából hazatérő lakótársával állandóan összetűzésbe került.Ez volt a kiváltó oka tragédiájának is. „Takarítsd fel azt a mocskot...", „most megöllek..." – kiabálta H. Tivadar, amikor azt látta, hogy a padlástér alsó deszkáin át ismét a gyűlölt szenny csordogál az ő hálóterébe. Felrohant hozzá a lépcsőn, mire G. Imre egy vaslábú székkel kezdett hadonászni. A dühödt férfi gyorsabb volt, kicsavarta kezéből a súlyos tárgyat és öklével G. Imre arcába csapott. A sértett elvágódott, s ezután már tehetetlenül rázkódott az újabb csapásoktól, társa öt-tíz percig verte, rúgta testszerte, a fejét a szék vaslábával ütötte, bordáit pedig úgy törte el az orvos szakértő szerint, hogy félőrülten ugrált a szétroncsolt testen. Amikor kitombolta magát és látta, hogy G. Imre nem mozdul, elaludt, majd hajnalban Győrbe utazott. Csak délután tért haza, akkor szembesült tettével: egy sokat szenvedett halott feküdt a padlástérben. A negyvenhárom évet élt férfi tizenöt-húsz percen belül megmenthető lett volna a szakértő szerint. H. Tivadar nem tagadta tettét. „Elborult az agyam" – vallotta többször is, megbánó, beismerő vallomása egyébként szintén enyhítő körülményként esett a latba.Súlyosbította viszont tettét, hogy alkoholos állapotban követte el azt, s hogy korábban többször is büntetve volt. Ezért aztán a megyei bíróság döntése szerint nemcsak a tegnap kiszabott, tizenkét év fegyházbüntetést kell letöltenie, hanem azt az egy év börtönt is, amit felfüggesztve kapott ugyanennek az embernek a megveréséért.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, H. Tivadar védőjével együtt enyhítést kér a Győri Ítélőtáblától, s fellebbezett azért is, hogy ne rendeljék el kényszergyógykezelését alkoholista életmódja miatt.

Olvasóink írták

 • 8. invektus 2009. július 21. 19:00
  „KEDVES Laczó Balázs AZ HOGY AZ ÁLDOZAT ALKOHOLISTA AZ AZ Ő SAJÁT MAGÁN ÜGYE DE EZÉRT NEM KELLENE KÖZSZEMLÉRE RAKNI
  !!!!!
  Győrszentiván-Győr - Lakótársa meggyilkolásáért 12 év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a megyei bíróság H. Tivadart, aki tavaly Győrszentivánon agyonverte a súlyosan alkoholista rokkantnyugdíjast, G. Imrét.”
 • 7. Domestic 2009. március 14. 13:31
  „Én nem tom, én csak egy egyszerű hülye vagyok, de számúni még kicsinyt tudok...”
 • 6. antilibsi 2009. március 14. 06:47
  „Misztertejfel! Nem ugyanaz a két bíróság foglalkozik a két üggyel.Valószínűleg kizárólag ezért nincs még ítélet az olaszliszkai perben ( az egyiket már ki is engedték)! Ezért fog vélhetően elhúzodni évekig a Cozma ügy is, és még lehetne sorolni. A vádlottak egytől egyig cigányok. Persze logikus, hogy ennek semmi köze a lassú, elodázó ítélethozatalhoz. Szerinted legalábbis. De egyre többen vagyunk ebben az országban, akik hasonlóan látjuk a dolgot, mint AHA. Ha fehérember gyilkol, rekordidő alatt megvan az elrettentő ítélet (amúgy nagyon helyesen), ha pedig cigány az elkövető, "legrosszabb" esetben is kap egy-két évet. Persze lehet, hogy a magamfajták nem a logika nagymesterei, de ezek azért mégiscsak tények! Vagy nem?”
 • 5. pampus 2009. március 13. 18:31
  „A Szögi Lajos tanár úr agyonveréséért(lincseléséért) leget, hogy az összes (összesn) elkövető nem fog ennyi büntetést kapni.”
 • 4. AHA. 2009. március 13. 11:32
  „Misztertejfel
  Nem érted! Én nem a konkrét esetre gondoltam, hanem,hogy ezt ilyen "gyorsan" is meg lehet oldani!
  Egyes esetek,ahol pedig szintén tiszta az ügy, elhúzódnak évekig!
  lsd. még: ez lesz a Cosma-gyilkossággal is. Soha nem érnek a végére!
  Más: örülök ha figyelsz! Még akár tanulhatsz is!”
 • 3. Misztertejfel 2009. március 13. 11:23
  „AHA, régóta figyelem nagy ívű okfejtéseidet. Ismét levetted a lényeget, gratulálok. Gondolom a logika fegyvere ellen fel vagy vértezve, ezért nem is lényeges, hogy pl. nem ugyanaz a bíróság foglalkozott a két üggyel. De lehet, hogy átszóltak Győrből Miskolcra, hogy várjatok még az olaszliszkai üggyel, mert mi szeretnénk jóval előbb lezárni H. Tivadar aktáit, ezzel demonstrálva, hogy a cigány elkövetőknél lassan őrülnek a törvény malmai.”
 • 2. AHA. 2009. március 13. 10:58
  „Az olaszliszkai gyilkosokat miért nem ítélik el ilyen gyorsan?
  Ez az eset egy éve történt, a lincselés meg közel három éve!! Pedig ott egy rendes embert öltek meg, itt meg egy -moderálva- NEM ÉRTEM!”
 • 1. F.L. 2009. március 13. 10:38
  „"H. Tivadar védőjével együtt enyhítést kér a Győri Ítélőtáblától, s fellebbezett azért is, hogy ne rendeljék el kényszergyógykezelését alkoholista életmódja miatt." Ugyan már Barátaim, ezt nem gondolhatjátok komolyan! Ha egyszer megtette, megteszi másodszor is. Igenis kezeljék ki és vágják sittre 200 évre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új csúcson a munkanélküliség

Győr - Csaknem kétezerrel nőtt februárban a munkanélküliek száma a megyében, így január után újra… Tovább olvasom