Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Tizenhétezer ember életminőségén javít a pannonhalmi járóbeteg-központ

Jövő év január elsejétől működik ténylegesen a csütörtökön átadott kistérségi járóbeteg-ellátó központ Pannonhalmán.

Az egymilliárdos projekt ünnepi záróaktusán elhangzott: 17 ezer ember életminőségét hivatott javítani a szakorvosi szolgálat.

Felépült a járóbeteg-ellátó központ, amellyel kapcsolatban a pannonhalmi polgármester a tavalyi alapkőletételen úgy fogalmazott: az elmúlt száz év legnagyobb beruházására szerződött az önkormányzat. Kétségkívül alapvető fordulat ez a kistérség egészségügyi ellátásában, kitűzött célja még az is, hogy végül javuljanak a térség demográfiai mutatói.

A beruházásnak köszönhetően tizenötféle szakrendelésre mehetnek majd Pannonhalma és 18 település lakói. Fotó: Bertleff
A beruházásnak köszönhetően tizenötféle szakrendelésre mehetnek majd Pannonhalma és 18 település lakói. Fotók: Bertleff

A beruházásnak köszönhetően tizenötféle szakrendelésre mehetnek majd Pannonhalma és 18 település lakói a város kultúrházának szomszédságába, egy kétszintes, 1500 négyzetméter alapterületű épületbe. A teljes projekthez több mint 816 millió forint uniós támogatást nyert Pannonhalma a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán, míg maga 10 százalékos önrészt fizetett az érintett falvak kisebb hozzájárulásával.


Bagó Ferenc polgármester után mások mellett Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte az átadáson megjelenteket, s papi szentelésen is átesett a térség szakrendeléseinek új központja. Az ünnepség után a vendégek betekintettek az épületbe, a komplexum földszintjén a védőnői szolgálat, a gyermekszakrendelés, a fizikoterápia, az ortopédia, a reumatológia, a sebészeti ügyelet, a sterilező, a gyógyszertár működik majd és számos kiszolgálóhelyiség. Az emeleten a belgyógyászat, a diabetológia, a pszichiátria, a kardiológia, a tüdőgyógyászat, a tüdőgondozó, az ideggyógyászat, a szemészet, a fül-orr-gégészet, a bőrgyógyászat, a nőgyógyászat, az urológia, a terhes-szaktanácsadás, a röntgen, az UH-diagnosztika kap helyet, kiegészítve háziorvosi és fogorvosi rendelővel, valamint az igazgatás és az informatika helyiségeivel.


A projektben 9 település csatlakozott Pannonhalmához, amely ezzel együtt is szinte egyedül állja a fenntartás költségeit, s nem kell mondani: ez lesz csak az igazán nagy próbatétel. Bagó Ferenc polgármester elmondta: az első öt évben hárul az önkormányzatra a működtetés évi 30–40 milliós költsége, s az első félév bizonyosan nehéz lesz a városnak. A január 1-jei indulásig természetesen az állásokat is betöltik, de ez még folyamatban van.

Bagó Ferenc válasza Száraz Lajosnak

Bagó Ferenc polgármester reagált politikai riválisa, Száraz Lajos szerdai nyilatkozatára. A Pannonhalmi Pándzsa Egyesület polgármesterjelöltje 62 fényképet tartalmazó kiadványon keresztül szembesíti az önkormányzatot a lakók környezetének rossz állapotával. Bagó Ferenc közölte: nem négy, hanem húsz évet kellene számon kérni, ő pedig egy cikluson át vezette a várost, miközben járdák, buszmegállók épültek. Hozzátette: a Pándzsa képviselőjelöltjei közül többen is régóta részt vesznek a településfejlesztési munkákban, a feltárt hiányosságokra mégis ebben a két hétben bukkantak rá.

Olvasóink írták

 • 3. ESZA 2011. február 23. 13:24
  „A kampányfogás jól sikerült.
  A januári nyitás viszont nem sikerült!
  Sajnos!”
 • 2. vadrozsa 2010. október 05. 17:09
  „Most jó egy Lidl”
 • 1. btkjac 2010. október 01. 12:42
  „Gratulálok az eredményekhez, Pannonhalma sokat fejlődött négy év alatt az elmúlt nyolc évhez képest(rendörörs, mentőállomás, új rendelő, buszmegállók, felújított utcák, városi hivatalok). De még hosszú az út, hogy tényleg város legyünk! Komoly kampányfogás volt a szerkezetkész épület átadása, de én is így csinálnám. :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtélyes csontok a győri belvárosban: az E.ON sajnálja az esetet - videó

Egy közeli utcában bontásra ítélt ház pincéjéből került az állati maradványokkal kevert föld a Dr.… Tovább olvasom