Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Tizenhat kutya a gazdáival együtt éhezett Romándon - megrázó képriport!

Tizenhat, látványában is borzasztó állapotban lévő kutyát vittek el a budapesti dogmentők a napokban egy romándi családi házból. A tulajdonosok maguk is éheztek.

Évekkel ezelőtt költözött a csendes kis bakonyi faluba az az osztrák házaspár, akik információnk szerint nagy tervekkel érkeztek: lovardát akartak nyitni, fajkutyákat tenyészteni és emellett állateledelt forgalmazni. Időközben anyagi helyzetük nem tudni, mi okból – értesülésünk szerint a férj elveszítette munkahelyét –, úgy alakult, hogy nem nagyon jutott a lovak takarmányozására és a kutyák élelmezésére, sőt, az utóbbi időben önmagukra sem.

Ez odáig fajult, hogy két ló elpusztult. Tetemük öt-hat napig a ház udvarában bűzlött, mert az osztrákoknak nem volt pénzük arra, hogy szállítókonténert hozassanak. Végül az önkormányzat vitette el a szerencsétlenül járt állatokat.
18+! Megrázó képek az éhező kutyáról


Nemrégiben a Magyar Argentin Dog Fajtamentő Egyesület értesítést kapott, hogy baj van a romándi háznál tartott kutyákkal is. Néhány nappal ezelőtt aztán egy budapesti és egy székesfehérvári dogmentő szolgálat munkatársai, rendőrség jelenlétében tizenhat, borzasztó állapotban lévő kutyát – köztük tizenegy argentin dogot – vittek el a romándi házból.

Ahogy a tőlük kapott tájékoztatásból kiderült: a szörnyű látványt nyújtó, hónapok óta éheztetett, elgyengült állatok saját ürülékükben feküdtek, szűkös elletőszobákba zárták be azokat. Néhány már életveszélyben volt, közülük kettő a győri menhelyen kapott azonnali állatorvosi ellátást, majd onnan kerültek Budapestre, ahogy a többiek. Egyelőre menhelyen, állatkórházban és ideiglenes befogadóknál vannak, és ha felépülnek, ami elég hosszú időbe telhet, várják a gondos gazdáikat.
Romándon járva az osztrákok kapuját zárva találtuk, sem a házban, sem az udvaron nem látszott mozgás. Az utcabeliek, bár nem szívesen nyilatkoztak, néhányuk mégis elmondta, hogy a házaspár senkivel nem tartott kapcsolatot a faluban.

– Bár korábban nagyon jó módban, de úgy tudom, jó ideje elég rossz körülmények között, szinte nyomorogva élnek, éheznek is. Megjegyzem: még a nyomorban is elég rátartiak maradtak – említette az
egyikük.

Egy másik közelben lakótól pedig azt tudtuk meg, hogy a házaspár udvarában korábban gyakran összemarakodtak a kutyák. Sőt, olyan esetet is mesélt, amikor az egyik argentin dog a szomszéd ház kerítésén kikandikáló, hevesen ugató kis tacskót kitépte az utcára és véresre marcangolta. Ennek és az utcát rendszeresen felzavaró hangos kutyakoncertnek sem lett semmiféle következménye.
Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a rendőrség illetékesét, aki úgy nyilatkozott, hogy az ügyben nem indítanak büntetőeljárást, mert a jegyzőkönyv szerint az állatvédők maguktól, a körülményeikre hivatkozó gazdáktól kapták az értesítést, hogy nem tudják vállalni kutyáik etetését.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás Győrben: óriási csata várható a kompenzációs listás helyekért

Gyakorlatilag teljesen le fog cserélődni az ellenzék a győri közgyűlésben: a hét kompenzációs helyet hat esetben biztosan új képviselő foglalja majd el. Szavazás. Tovább olvasom