Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Tizenhárom év után váltás az oktatási iroda élén

Tizenhárom év után távozik a győri városháza oktatási irodájának éléről Olaszi Imre. Utóda július 1-jétől Papp András, a Gábor László Műhelyiskola jelenlegi igazgatója.
„ December 16-án leszek hatvankét éves, és nyugdíjba megyek" – magyarázta a Kisalföldnek Olaszi Imre, a győri önkormányzat egyik legfontosabb irodája, az oktatási vezetője, miért távozik posztjáról. Utóda Papp András, a Gábor László Műhelyiskola jelenlegi igazgatója lesz. A váltásra nem év végén, hanem július 1-jén kerül sor. Kérdésünkre ezt Kun András oktatásért is felelős alpolgármester a célszerűséggel indokolta: a változásokat érdemes a tanévhez igazítva, a nyári szünetben végrehajtani.

Olaszi Imre 1991-ben került jelenlegi pozíciójába a kapuvári szakképző iskola éléről. „Az elmúlt tizenhárom évben voltak hegy- és völgymenetek, de összességében jól éreztem magam a helyemen. Nem bántott senki, és én is igyekeztem senkit sem bántani" – fogalmazott a szakember.
Olaszi Imre megjegyezte, hogy emelt fővel tudta végigcsinálni ezt az időszakot.

„ A legnagyobb problémák a gyermeklétszám folyamatos csökkenéséből és az időnkénti költségvetési megszorításokból fakadtak."
Emiatt néhány óvodát, általános és középiskolát bezárt a város.
„ Az új irodavezetőt négy-öt hónapos előkészítés után választottuk ki" – közölte megkeresésünkre Kun András. A politikus kifejtette: azért esett választásuk Papp Andrásra, mert pedagógusi és műszaki végzettséggel, hatalmas – középiskolai és főiskolai – tapasztalattal rendelkezik, és egy jelentős szakiskola fejlesztésénél bizonyította, hogy rendszerben tud gondolkodni. „Ha az intézményeknél nyugdíjaztuk a nyugdíjkorhatárt elérő munkatársakat, akkor vezetői szinten is példát kell mutatni" – tette hozzá az alpolgármester.

Papp András egyelőre nem kívánt nyilatkozni lapunknak, mondván, a hivatalos kinevezés még nem történt meg. Dr. Kovács Lajos, a polgármesteri hivatal jegyzője elmondta: szóban már megállapodtak, a papírok elkészítésére és aláírására pedig még van néhány hetük.
Az új irodavezetőre több fontos probléma megoldása vár. Ezek közé tartozik a tanulók számának apadása, ami miatt az intézményrendszeren belüli feszültségek a következő években sem csökkennek. Lényeges a szakképzés fejlesztése is, mert a győri iparnak jóval több szakképzett munkaerőre lenne szüksége, mint amennyi rendelkezésre áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi könyvhét majdnem sátrak nélkül

Hétfő délutánig úgy volt, könyvsátrak nélkül rendezik meg idén a 75. megyei könyvhetet. Hiába… Tovább olvasom