Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Tizenéves kereszttolvajok

A helyi körzeti megbízott fogta el hétfőn délelőtt azt a három, hetedik osztályos iskolás fiút, akik az elmúlt hétvégén hetvennégy alumíniumkeresztet, illetve Krisztus-szobrot feszegettek le a ménfőcsanaki temető síremlékeiről.
A rendőrség a házkutatás során talált meg 64 keresztet. A többi egy disznóól melletti szalmakazalban volt elrejtve, ezek sajnos eltörtek. (Kattintson a képre >>)
A Kisalföld hétfői kiadásában számoltunk be arról, hogy ismeretlen tettesek Ménfőcsanakon, a Hegyalja úti temetőben kő-, illetve márványkeresztekről Krisztust ábrázoló fémszobrokat, alumíniumfeszületeket loptak le szombatra virradó éjszaka. A helyszínelés adatai szerint 74 darab korpuszt vittek magukkal a tolvajok.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozásába az alapos helyismerettel rendelkező Póczik Ottó törzszászlós, ménfőcsanaki körzeti megbízott is bekapcsolódott, aki először a helyi fémfelvásárlóhoz látogatott el. Ott megtudta, hogy három általános iskolás fiú ajánlotta fel a kereszteket megvásárlásra szombaton délelőtt.

Miután a kereskedő megkérdezte a srácokat, hogy honnét vannak a sírdíszek, azt a választ kapta az egyiktől, hogy az ő apja sírköves és azok már nem kellenek neki.

A felvásárló közölte: hozza be az apa a kereszteket, tőle átveszi. Természetesen azóta sem jelentkezett nála senki. A törzszászlós a fémtelepről az általános iskolába sietett.
A helyi iskola igazgatója a Póczik Ottó által felvázolt személyleírás alapján előkerítette a három, hetedik osztályos fiút, akik beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy este elmentek a temetőbe, ahol egy katonai táskába tették a lefeszegetett kereszteket, amiket egyrészt balhéból loptak el, másrészt pénzt akartak keresni. A trióból igazából ketten – a ménfőcsanaki P. R. és B. P. – lopták le a kereszteket a síremlékekről, M. L. „csak" megfigyelő volt.

A rendőrség a házkutatás során megtalált 64 keresztet, a többi a katonai táskában volt, amit egy disznóól melletti szalmakazalban rejtettek el. Azok sajnos össze voltak törve, azt még vizsgálják, hogy eladásra voltak-e már előkészítve vagy egyszerűen eltörtek.

A Győri Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás miatt indította meg az eljárást. Dr. Holló Sándor alezredes elmondta lapunknak, hogy továbbra is várják a sértettek jelentkezését, ugyanis többen még nem tettek feljelentést. A kapitány közölte azt is, hogy Póczik Ottó törzszászlóst a megyei rendőrfőkapitány dicséretben és jutalomban részesítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkal kevesebb jut kultúrára

Az étkezési hozzájárulás maximumra emelését és a közalkalmazotti béremelés önkormányzati fedezését… Tovább olvasom