Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Tízből egy a vaklárma

Csaknem ezer eseményre vonul évente a győri tűzoltóság. A javarészt tűzesetek mellett a riasztások mintegy tíz százaléka vaklárma – tájékoztatott Hullámos László alezredes.
illusztráció
A győri tűzoltóparancsnok elmondta, a nyilvános elismerést nem váró dolgozók tizenhét ember életét és testi épségét mentették meg tavaly. Az ügyeletre érkező jelzések hatvanöt százaléka Győrből, a többi segítségkérés a környező ötvenhét településről érkezett, vagyis a parancsnokság munkája 210 ezer lakost érint az 1400 négyzetkilométernyi területen.

Az esetek ötvenöt százalékában tűzhöz vonultak a fecskendős autók, huszonöt százalékban káresetek miatt, tíz százalékban pedig egyéb segítségnyújtás okán volt szükség a tűzoltóság embereire. A maradék tíz százalék vaklárma volt.

A tűzoltó alezredes beszámolt arról is: a parancsnokság háromszáz tűzvédelmi ellenőrzést tartott az elmúlt évben, szakhatóságként pedig ezerötszáz ügyet intézett. Egy-egy ilyen ellenőrzés során átlagosan öt-hat hiányosságot tárt fel és csaknem harminc szankciót kezdeményez a tűzoltóság.

„ Tizenkét dolgozóval bővült a létszám, ami annak köszönhető, hogy a műszaki mentőbázist Győrbe telepítették. Így a parancsnokság százharmincöt emberrel látja el feladatait."

– Érdekes módon a fiatalok körében ismét vonzó lett ez a nem éppen magas, de biztos jövedelmet jelentő, hivatásos élet. A nagyszámú fiatal állományba kerülésével javult a fegyelmi helyzet, de sokkal nagyobb gondot kell fordítanunk a képzésre, továbbképzésre – tudatja az alezredes, aki a gépjárműpark felszereltségéről szólva kihangsúlyozta: évek óta hiányzik egy nagy teljesítményű daru, amit az ígéretek ellenére a műszaki mentőbázissal sem kapott meg a parancsnokság, ám 2003-ra újabb ígéret érkezett, hogy a költséges járművet térítésmentesen Győrbe szállítják.

Hogy további pozitívumokról is beszámoljunk, sikerült lecserélni a védő- és gázvédő ruhákat, megkezdődött a légzésvédelmi rendszer rekonstrukciója is. Megérkezett ezenkívül a már említett műszaki mentőbázis, amely mellett tizennégy készenléti járművel végzik tűzoltóink a beavatkozásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sohasem késő megtanulni úszni

A fürdőzők esetenként túlzott önbizalmának, vakmerőségének következtében nem múlik el nyár vízi… Tovább olvasom