Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Tíz rosszlány kinn maradt Győrben

Több bejelentés érkezett a Kisalföldhöz a Győr több pontján magukat feltűnően kínáló prostik miatt.

Több bejelentés érkezett az elmúlt időszakban a Kisalföld ügyeleteséhez azzal kapcsolatban, hogy hol az Eötvös parknál, hol a Nép utcában láttak magukat feltűnően kínáló hölgyeket. Holló Sándor győri rendőrkapitány szerint azonban nem emelkedett az utcai prostituáltak száma.

Üzletszerű kéjelgés van, volt és lesz, a történelmet nézve egyedül a Tanácsköztársaság győri vezetőinek volt bátorsága ráírni egy dossziéra, hogy „a prostitúció megszűnt". Az utcai lányok azonban valóban kénytelenek voltak felhagyni a szakma eme formájával, aki tehette, lakást bérelt és ott árulta, árulja tovább szolgáltatásait. Persze az, aki mondjuk az utcán sétáló kiskorú gyermekének erkölcsi bázisáért aggódik, egyetlen lány jelenlétét is sokallja. Ehelyett mintegy tízen vannak Győrött, s ebből körülbelül három-négy lehet az, akit rendszeresen látnak a járókelők, s aki már csukott szemmel is megtalálja a rendőrkapitányságot.

Holló Sándor alezredes, győri rendőrkapitány az összehasonlítás kedvéért felidézte az 1997-től 1999-ig tartó mélypontot, amikor 200–250 között mozgott az utcai prostituáltak száma Győrött. Ezt követően razzia razziát ért, előfordult, hogy naponta tíz-húsz lányt is bevittek a kapitányságra.
A hölgyek kénytelenek voltak más régiót keresni, holott korábban éppen ez volt a népszerű körzet: Nyíregyházáról, Kecskemétről is érkeztek hölgyek a sok pénzt ígérő Észak-Dunántúlra.

A rendőrkapitány elmondta: tíz lány továbbra is ott folytatja illegális tevékenységét, ahol ennek több évtizedes hagyománya van Győrött: vagyis az Eötvös parknál, a Nép utcában és a likócsi elágazásnál. Általában ötezer forintot kérnek, s mint megtudtuk, az eljárás sokszor a tisztálkodásra használt vizespalackok miatt indul. A tíz nőből három-négy rendszeresen kint van az utcán, a rendőrök folyamatosan figyelik őket. Előfordult, hogy kép- és hangfelvételt is készítettek az „üzletmenetről", s így bizonyíték volt arra, hogy szexuális szolgáltatást kínáltak pénzért.

Egyébként ugyanis a bizonyítás értelemszerűen bajos dolog, hisz a lány könnyedén tagadja le utólag üzleti szándékát. Mégis elmondható, hogy ez már inkább csak emléke a mindenki számára kínos jelenségnek, s a prostitúció – ha meg nem is szűnt – legalább bekényszerült a zártabb, ugyanakkor nehezebben ellenőrizhető lakásokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákiába költözik az Atev?

Vének, Gönyű, Győrszentiván és a szlovákiai Kolozsnéma lakói is szenvednek a győri fehérjefeldolgozó bűzétől. Többször fordultak az érintettek szakhatóságokhoz, bírósághoz. Legutóbb egy véneki polgár, Kisbakonyi János terelte jogi útra a bűzkérdést, azonban a Győri Városi Bíróság elsőfokú, s másodfokú ítélete sem kötelezte az rt.-t a komposztálótér befedésére. Tovább olvasom