Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Tíz évet kapott Eva Rhodes gyilkosa - Galéria

Köszler Ferenc tanácsa első fokon 10 év börtönbüntetésre ítélte A. Csabát emberölés bűntette és lopás vétsége miatt.

9.05 - Ítélethirdetés

Köszler Ferenc tanácsa első fokon 10 év börtönbüntetésre ítélte A. Csabát emberölés bűntette és lopás vétsége miatt. Az ítélet nem jogerős.

Az ítélet ellen mind az ügyész, mind a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be, így az majd az ítélőtáblán emelkedhet jogerőre. A. Csaba addig is előzetes letartóztatásban marad.

A bizonyítási eljárást számos pontos nehezítette, hogy a holttest elégetésével szinte teljesen elveszett a legfőbb bizonyíték. Azonban volt mihez rendelni a felmerült adatokat, hiszen A. Csaba feltáró beismerő vallomást tett. Ez egyébként a szavahihetőségét támasztja alá, hiszen akár hazudhatott volna vagy megtagadhatta volna a vallomástételt. A maradványokat azonban az ő útmutatása alapján találták meg és az elkövetési módról is maga vallott. Ez jelentős enyhítő körülményként esett a latba.

Ítélethirdetés az Eva Rhodes ügyben - Fotó: Bertleff András

Előzmények

A harmincas évei elején járó férfi 2008 szeptemberében agyonverte munkaadóját: ököllel, majd fejszenyéllel halálos sérüléseket okozott a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőnek. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

Eva Rhodes dosszié a kisalfold.hu-n >>
9.00 - Mindenre kiterjedő, korrekt eljárást követelt az Eva Rhodes-gyilkosság  pénteki ítélethirdetése előtt a Győr-Moson-Sopron megyei bíróság  épületénél Judith Majlath, az áldozat testvére.  

"Az igazságért nem Győrben kell harcolni, hanem ott, ahol valóban létezik" - mondta, hozzátéve, a családnak van ideje és türelme az eljárás végig viteléhez, amelynek eddigi menetét "egészen nevetségesnek" nevezte.

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében bántalmazta munkaadóját, ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyos sérüléseket okozott a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőnek, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

Judith Majlath szerint lényeges körülményeket nem derítettek fel: nincs meg testvére holttestének törzse, terepjáróját és több értéktárgyát sem találták meg, s a bíróság a múlt héten elutasította indítványát, hogy a brit nyomozószervek segítségével bővítsék a rendelkezésre álló bizonyítékok körét.

"Miért csináltunk Európát, ha nem dolgozunk együtt?" - kérdezte a testvére halálának második évfordulója alkalmából tartott, gyertyás megemlékezéssel ötvözött sajtótájékoztatóján Judith Majlath.

Korábban - Pénteken ítéletet hirdetnek Eva Rhodes meggyilkolásának ügyében

Eva Rhodes halála ügyében pénteken hirdet ítéletet a Győr-Moson-Sopron megyei  bíróság.

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében bántalmazta munkaadóját, ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyos sérüléseket okozott a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőnek, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi - aki ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat - az első tárgyalási napon, idén április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A. Csaba májusban, az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét. Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását, míg a védő elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva. Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfelének tettei között, s a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el.

Napokkal később kihirdetett döntése szerint a bíróság fizikus szakértőt kért fel annak tisztázására, okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés, orvos szakértőktől pedig az áldozat egészségi állapotával kapcsolatos további adatokat várt.

A beérkezett szakvélemények egyike szerint az ütés ereje beszakíthatta a koponyát, a másik szakértő azonban nem foglalt egyértelműen állást abban a kérdésben, élhetett-e még az áldozat, amikor a tettes nekikezdett a nő elégetésének.

A bíróság a múlt héten elutasította Eva Rhodes testvérének indítványát, hogy brit szakértők bevonásával próbáljanak választ találni azokra a kérdésekre, amelyeket a magyarországi eljárás nem tisztázott.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. chippy75 2010. szeptember 16. 09:25
  „Érdekes, hogy aki ismerte Évát, az sokallja a 10 évet, annak ellenére, hogy az emberölés az emberölés.
  Akinek köze sem volt ehhez a nőhöz, két szót nem váltott vele, életében nem látta mi folyik az állatkínzó telepen, az meg a munkaadóját megölő kegyetlen gyilkost látja, aki életfogytiglant érdemelne.”
 • 61. dagger 2010. szeptember 15. 22:25
  „.......magyar országon megéri bűnözni egy emberölés csak 10 év! nálunk az igazságszolgáltatás nem létezik!”
 • 60. boy2000 2010. szeptember 15. 11:51
  „10-évet??????????????????????? Nevetséges!!!!!!!!!!!!!!!Legalább életfogytiglant neki!!!!!!!!!!!!!!!Még az is kevést!!!Halálbüntetést!!!!!”
 • 59. Madarász 2010. szeptember 15. 10:10
  „Kolombelanak igaza van, megtalálták az áldozat medence csontjának egy darabját és az alapján azonosították.”
 • 58. kolombela 2010. szeptember 14. 20:06
  „27. hozzászólás Vizsla 2010.09.10. 13:22
  A teljes megsemmisülés nem igaz, mert még a hamvasztásnál sem ég el minden csont, pedig azt profi berendezéssel végzik.”
 • 57. kolombela 2010. szeptember 14. 20:00
  „9. hozzászólás kisfönök 2010.09.10. 05:31
  Érvelésed alapján, Magyarországon rengeteg munkaadót ölnének meg és égetnének el. Amit te csinálsz az nem más mint mentegeted a gyilkost. Még a végén ő lesz az áldozat. Azon gondolkodom, hogy valyon kik szokták védeni a deviáns elemeket, csak nem jut eszembe.”
 • 56. Madarász 2010. szeptember 14. 14:39
  „Mi az hogy mindenki azt kapja vissza, amit tett?!

  Ez vicc!

  Akkor, ha valaki nem tetszik, nyugodtan ki lehet nyírni, vagy kevésbé rossz cselekedet megölni?!

  Szerintem aki ilyeneket gondol, jobb lenne, ha felkeresne egy szakembert, mert komoly mentális problémákkal küzd!

  Hogy lehet ekkora ökörségeket mondani?!

  A gyerek, akit 50 késszúrással megölt a nevelőapja? A kislány, aki 8 évig szexuális rabszolga volt? A csecsemő, akit falhoz vágott az apja? A néni, akit agyonvertek néhány forintért?

  Ők is mind azt kapták vissza, amit ők adtak?!

  Hogy lehet már ilyen elmebeteg teoriákat kitalálni?!”
 • 55. Madarász 2010. szeptember 14. 14:30
  „Elemér, szerintem te elég messze vagy a civilizáltságtól, meg az értelmiségitől is ... Ha meg olyan okos vagy, miért nem mész el rendőrnek és oldod meg a helyzetet?
  Személytelenül nagyon-nagyon könnyű sértegeni a rendőröket, ügyészeket, bírógat... Vajon lenne-e bátorságot szemtől-szemben is megtenni?
  Kételem...”
 • 54. chippy75 2010. szeptember 14. 09:30
  „.....amikor bement kihozni.”
 • 53. chippy75 2010. szeptember 14. 09:28
  „Macskák sem éltek különbül sajnos. Csont és bőr, beteg macskák voltak egy szobában összezárva, enni-inni alig kaptak. Volt, hogy már a macska hullája bomlófélben volt (vagy a többi macska éhségében megette ), amikor kihozni.”
 • 52. kicsi32 2010. szeptember 14. 08:40
  „chippy75! Teljesen igazad van! De tudod azért nem volt feltünö mert megszokott dolog volt a bűz! Amelyik kutyus nem tetszett neki az szegény ugy végezte ahogy ő! Bezzeg a macskáknak még a valagát is kinyalta volna jobban szerette mint a kutyákat! Mért nem macskamenhelyet nyitott akkor???”
 • 51. chippy75 2010. szeptember 13. 12:25
  „Egy ártatlan ember életéért nem sok a 10 év.
  De ez gonosz szörnyszülött nem volt ártatlan, sőt embernek sem nevezhető, de még állatnak sem, az állatok különbek ennél.
  2 .fokon reméljük enyhébb ítéletet kap Cs. tettéért. Éva halálának többen örülnek, mint amennyien szomorkodnak.
  Igen, valóban ott állt a két terepjáró.
  Milyen érdekes, hogy nem tűnt fel a falunak, hogy ég a bolondnő többméteres lánggal, bűzzel. Mindennapos volt, hogy amelyik kutyát nem tudja örökbe adni, azt illegálisan elaltatta, és elégette.”
 • 50. elemér 2010. szeptember 11. 16:16
  „Még ha ez igaz lenne se változtatna a tényeken, amit a cicilizált világ tud.”
 • 49. kicsi32 2010. szeptember 11. 11:38
  „elemér! Mindenki azt kapja vissza az élettöl amit adott és amit megérdemel! PL:Ha valaki bunko az csak a bunkoságot fogja kapni. Ez az élet.”
 • 48. elemér 2010. szeptember 11. 11:30
  „Ti is kapjátok azt amit megérdemeltek.”
 • 47. kicsi32 2010. szeptember 11. 10:55
  „Viperetta335nek! Teljesen igazad van! Nem akarok ebbe belefolyni a hozzászolásom csak annyi hogy azt kapta amit ő adott és tett az állatokkal!”
 • 46. zsukov 2010. szeptember 11. 03:07
  „Azt hitten 1000 év ,,,,,,”
 • 45. mr_akkush 2010. szeptember 11. 02:22
  „10 év egy ember élete?
  Halálbüntetés visszaállítása ésszerű lenne”
 • 44. elemér 2010. szeptember 10. 21:23
  „37. h.sz. Madarász
  Nem ott van a baj hogy ti mit gagyogtok és miért, hanem ott hogy a civilizált világ azt tudja amit én állitok. Ezt tudják a Mo. értelmiségtöl. Xar rendörség, ügyészség és biróság.”
 • 43. bernouli 2010. szeptember 10. 20:28
  „Szerintem él, mint Elvis.
  Az egész egy összeesküvés, így nem kell kifizetnie az adósságait.”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnügyi szempontból nem kritikusak a hajléktalanok

Főként akkor kapnak lakossági bejelentést a Győri Rendőrkapitányságon a hajléktalanokkal kapcsolatban, ha lakóépületek mellékhelyiségeibe vackolják be magukat. Tovább olvasom