Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Tisztítják, szépítik a várost

Győr - Megkezdte a falevelek összegyűjtését a napokban a Győr tisztaságáért felelős társaság. A munkálatok elvégzéséhez a társaság munkacsoportokba vonta össze parkfenntartó hálózatát. A temetők takarítását október közepén kezdik meg, a kiemelt parkokban még fűnyírást is végeznek.

Az évszakváltáshoz igazodva most a falevél összegyűjtése a legnagyobb feladat a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) köztisztasági programjának végrehajtásában.

– A hatékony munkavégzés érdekében azokat a kollégákat, akik zöldterület-gondozóként eddig egy terület tisztán tartásán dolgoztak, kilenc-tíz fős munkacsoportokba szerveztük. Így kezdtük el a lakótelepi zöldterületek lombtakarítását – tájékoztatta lapunkat a társaság szóvivője, Nagy Csaba.

Munkacsoportok dolgoznak Révfalu, Gyárváros, a József Attila-lakótelep, Adyváros, Marcalváros I–II. és Sziget lakótelepi zöldterületein.
– Munkatársaink október közepétől – a halottak napi megemlékezésekre felkészülve – a köztemetőkben gyűjtik a lombot, emellett figyelmet fordítunk a zöldterület-gondozói feladatok ellátására is. A folyamatosan hulló falevél további és állandó jelenlétet kíván a lakóövezetekben. Ebben az időszakban egyesítjük a kézi és a gépi munkaerőt, ekkor indul a lombszívási program – mondta Nagy Csaba.

A szóvivő elmondta, a szilárd burkolatról, útszegélyek mellől, keskenyebb zöldterületekről speciális gépeikkel szívatják fel a lombot. A gépek program szerint jellemzően a tömegközlekedési útvonalak mentén haladnak városrészről városrészre.

A tájékoztatás szerint egyes városrészek – Nádorváros, Gyárváros, Szabadhegy – kertes házas beépítésű részein a rendet szerető lakók rendszeresen összegereblyézik a házuk előtt lehullott falevelet. Az ő jó szándékú segítségükre idén is számít a Komszol, a levélkupacokat járattervbe illesztve szállítják el.

– Társaságunk kertész szakemberei elkezdték kiszedni az ágyásokból az egész nyáron pompázó egynyári virágokat. A tápanyagpótlás után a központi helyen lévő ágyásokba mintegy ötvenezer – már most is nagy virágú – kétnyári árvácskát és a tavaszra gondolva összesen tízezer tulipán- és nárciszhagymát ültetnek el – tudtuk meg Nagy Csabától.
Az elmondottakhoz még hozzátette a szóvivő, hogy a rendszeresen gondozott területeken a Komszol idén hat alkalommal tervezett fűnyírást. Az időjárási viszonyok azonban ennél gyakoribb beavatkozást tettek szükségessé. A napokban  hetedik alkalommal – várhatóan idén utoljára – térnek vissza a füvesített területekre. Jelenleg Adyvárosban vágják a füvet, hátravan még a József Attila-lakótelep, Marcalváros I–II., Újváros. A kiemelt parkokban idén 12 alkalommal nyírták le a füvet, ezeken a helyeken a közelgő megemlékezések miatt várható még egy fűnyírás.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gardénia második élete

Győr - Nem tűnik el teljesen a nagy múltú győri Gardénia-gyár épülete: a két hatalmas üzemcsarnokot… Tovább olvasom