Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Tisztikereszttel elismert négy évtized

Állami tisztikereszttel tüntették ki a Győri Fellebbviteli Főügyészség helyettes főügyészét. Dr. Szolnoki Erzsébet szerint a polgári jog területén ma az ügyészség legfőbb feladata a fogyasztóvédelem.

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki dr. Kaszapné dr. Szolnoki Erzsébetet, a fellebbviteli főügyészség vezetőhelyettesét, ez a legmagasabb állami elismerés, amit ügyészségi dolgozó kapott az országban. A győri intézményen belül egyébként korábban már lovagkereszttel tüntették ki felettesét, a főügyészt is.

Dr. Szolnoki Erzsébet 1971-ben lépett jogi pályára, fogalmazói évei után ügyészként, 1992-től megyei helyettes főügyészként tevékenykedett, 2004 óta pedig a fellebbviteli főügyész helyettese. Továbbra is polgári ügyekben jár el, de a csaknem négy évtizeden át végzett munkája a szakma minden területét átfogta.

Dr. Szolnoki Erzsébetet a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki. Fotó: Bertleff András
Dr. Szolnoki Erzsébetet a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki. Fotó: Bertleff András

Tudni illik, hogy a Domb utcában székelő intézmény ugyanazt a szintet képviseli az ügyészségen belül, mint a szomszédságában működő ítélőtábla a bíróságok ranglétráján: öt megyére kiterjedő hatáskörrel vizsgálja másodfokon azokat az ügyeket, amelyek nagyságrendjük okán megyei szinten kezdődnek.

A főügyészhelyettes szerint a polgári ügyek terén ma a fogyasztók védelme jelenti a szakma legfőbb feladatát. Hangsúlyozta: a tisztességtelen, egyoldalú – mondjuk banki, takarékszövetkezeti – szerződésekkel szemben ma senki más nem lép fel az ügyészségen kívül. A polgári jog terén egyébként évente 150 ügyet vizsgál a fellebbviteli főügyészség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télre készül a Radó-sziget

A Radó-sziget Rába partja megtisztult a felgyülemlett szeméttől és gaztól. Tovább olvasom