Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Tisztázza magát az önkormányzat!

Győr - Az MSZP Győr városi elnöksége közleményt küldött szerkesztőségünkbe az iskolaigazgatók választása kapcsán.
„A sajtóban az elmúlt hetekben részletesen taglalt polémiák nyomán felszólítjuk Győr önkormányzatát, hogy a nyilvánosság előtt tegyen bizonyságot a közgyűlésen iskolaigazgatói pozíciókról hozott döntések kizárólagos szakmai megalapozottságáról!

Kezdeményezzük, hogy Győr önkormányzata hozza nyilvánosságra – a személyiségi jogok sérelme nélkül – a zárt ülésről készült jegyzőkönyvet. Az ellenzék ellenőrzési jogának akadályozása mellett ne bújjon a zárt ülés törvényi lehetősége mögé, ugyanis annak célja a személyiségi jogok védelme és nem csalárd politikai szándék leplezése. Tárja fel az egyes kinevezések konkrét indokait és az egyes esetekben elhangzó képviselői és városvezetői hozzászólásokat.

Emlékeztetnénk, hogy az oktatási intézmények hivatása a gyermekek és velük együtt a szülők szolgálata, nem pedig pártkatonák gyakorlóterepe. Elutasítjuk azt a szemléletet, melyet a döntések kifejeznek és a városvezetés több nyilatkozata sugall, mely szerint felesleges a tantestület, de főként a szülők véleményét figyelembe venni oktatási intézmény igazgatói posztjának betöltésénél!

Meggyőződésünk, hogy az önkormányzat csak a nyilvánosságra hozatallal oszlathatja el azt a vádat, hogy a jobboldali többség a zárt ülés titkosságát használta fel politikai komisszárok jó nevű, jól működő iskolák igazgatói székébe ültetéséhez!"
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkalmazkodnak a családi napközik

Az idősek klubjainak és a családi napköziknek a fenntartásában is együttműködnek tavasztól a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulásához tartozó önkormányzatok. Így több támogatást kapnak a kisgyerekes családok, a nyugdíjasok segítéséhez. Tovább olvasom