Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Tiltott önkényuralmi jelképet rajzoltak a marcalvárosi aluljáróban - fotók

Ismeretlen festett horogkeresztet a győri marcalvárosi aluljáró falára. A fotót egyik környéken lakó Olvasónk küldte be, aki három kisgyermekével a napokban séta közben szembesült a rongálással. Tudósítónk jutalma 3000 forint.

"Az aluljáró még be sincs fejezve, de már rongálják" - állapította meg keserűen. A rendőrség hétfőn lakossági bejelentés nyomán szerzett tudomást a történtekről.

A Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Szabó György alezredes megkeresésünkre elmondta, önkényuralmi jelkép használata vétség miatt ismeretlen tettes után nyomoznak.

Kérdésünkre Máthé-Tóth Péter műszaki vezető elmondta: a Győri Útkezelő Szervezet kedden értesült az esetről, alvállalkozójuk szerda délelőtt gondoskodott az eltávolításáról.


Tiltott önkényuralmi jelképeket rajzoltak a marcalvárosi aluljáróban - fotók: Tudósító.


Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. kiskaloz33 2012. július 31. 20:34
  „ismeretlenül dobálózni a szavakkal .... -,-"”
 • 81. 0321 2012. július 31. 19:15
  „Már bocsánat, de nem csak ez a két csoport létezik a környékről, csak úgy szólok! Egyébként meg nem hinném, hogy épp egy csoport tette, mert a csoporton kívül is létezhetnek emberek kik ezt tehették.
  De persze könnyű ráfogni másra... ;)”
 • 80. traditional 2012. július 30. 14:11
  „ajánlom a hatóság figyelmébe a győrben eléggé aktívan működő arrabona ns crew és a nemzeti munkáspártot. ők szeretnek ilyen jelképeket használni...”
 • 79. Pretorianus 2012. július 29. 10:21
  „77. pancser 2012.07.28. 21:24
  Megéri,mert a sötétségbe fényt és TÉNYEKET viszek!”
 • 78. mzm08 2012. július 29. 00:44
  „Nem hinném, hogy Marcalvárosban ez a legnagyobb égető probléma. Az aluljáró soha nem lesz tiszta,rendezett és biztonságos. Az érne meg több fotót és energiát, hogy sötétedés után hány helyen nincs közvilágítás és akkor nem csodálkozunk a hasonló "eseteken".”
 • 77. pancser 2012. július 28. 21:24
  „"Pre........" Ejnye egy hiteltelen emberre pazarolsz ennyi energiát, kétszer is neki kell rugaszkodnod?
  75. "Nemezis". ezt még a gyermekkoromban azok a bácsik is mesélték akik megjárták a Don kanyart. Amúgy ajánlom H. Rausching könyvét: Hitler bizalmasa voltam könyvét. Ő sok mindent hallott tőle amit szűkebb körben mondott. Amúgy a fickó Danzig gauleitere volt de nem bírta a gyomra.”
 • 76. GNcrew 2012. július 28. 08:54
  „3. knifemaster 2012.07.26. 06:26

  "Ez a szimbólum megtalálható az aztékok és a maják művészetében, de Polinéziában, sőt a régi görög vázákon is megörökítésre került."
  India,Budhizmus....

  Csak a sötétek kárognak mindig,jó agymosott droidhoz illően...

  Igen kedves hozzászóló valószínűleg a Marcall kettes Maja, Polinéz és indiai budha közzösség egyik közössen eltöltött délutánján jókedvűen a bőség érdekében egy közös éneklős délután mellett festették a falra a jelképet. Másról szó sem lehet a vak is látja....”
 • 75. Nemezis 2012. július 28. 06:36
  „pancser!

  "magyarokat mint a német "élettér"(náci fogalom) útjában lévő nem európai népet a a Volga menti sztyeppre telepítették volna"

  Bugyog a hülyeség látom. Itt árultad el, hogy nem sokat tanultál és még csak logikusan sem akarsz gondolkodni. Az elmúlt évtizedek beléd táplált programja fut, újra meg újra automatikusan. Fentiekről ugyanis a németeknél szó sem volt! Ellentétben tény, hogy a ruszkik hordták el a magyarokat (nem csak a katonákat hadifogolynak, hanem a polgári lakosságot az utcán összefogdosva ) rabszolgának Szibériába málenykij robot néven.”
 • 74. Pretorianus 2012. július 28. 00:23
  „Hiteltelen pancser!
  Amerikában a pártként bejegyzett nácik masírozgatnak,tetőtől talpig horogkeresztben.Amerika nem tartozik a civilizált világba,hogy ez törvényes ott? Ott szalonképes? Főképp,hogy keményen fel is vannak fegyverkezve?
  http://www.splcenter.org/blog/wp-content/uploads/2007/09/jtready360.jpg
  Esetleg Mongólia?
  http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/About/General/2010/8/2/1280761040788/Mongolian-neo-Nazi-group--006.jpg
  Egyébként az egész hozzászólásod egy kupac semmi,nácizgatsz össze-vissza,csak úgy bele a levegőbe. :)))
  A vörös csillagra,amit annyira imádsz/hisz az unió is szárnyai alá vette.../visszatérve,tűz a melledre,sétálj ki Ukrajnába,ahol a vörös csillag "alatt" milliók haltak éhen sztálinnak köszönhetően,vagy menj a krími tatárok közé vele,esetleg mutasd meg magad a kozákoknak,garantált,hogy nem maradnál egy darabban.:) Addig örülj,míg itt megtűrnek!”
 • 73. Pretorianus 2012. július 27. 23:53
  „72. pancser 2012.07.27. 22:17
  Hiteltelen! Írod itt a litániákat,de cáfolatot nem látok sehol...Elveimre hivatkozol,de nem tudsz rólam semmit.:)
  A horogkereszt védelmezője:)))
  Ez brutál jó! :))) Az csak egy szimbólum,nem szorul védelemre...
  Megnézted azt a párszáz fotót? Koppantál nagyot,ugye?:)))”
 • 72. pancser 2012. július 27. 22:17
  „Agymosott lennék mert európainak tartom magamat? Ti szembe mentek Európával, ezek a tények. Tény a horogkereszt borzalma, amit a civilizált világ megvet és szerencsére legyőzött. Ez is tény. Tény az, hogy miattatok rosszallással néz ránk, minden európai ország, a szomszédoktól az Atlanti óceánig, sőt azon túl is néhány igen jelentős ország, ez is tény. Ha megtehetnétek amit hangoztattok, jönne a megvetés, és az újbóli legyőzetés és megaláztatás. Remélem ezek nem lesznek tények!
  Személyeskedésen kívül mit tudtok felhozni, mondjatok egy országot, ahol szalonképesek lennének az elveitek. ti szembe mentek a világgal, a közeggel ahol az ország még létezik. Ha rajtatok múlna bizton elveszne. Aki a horogkereszt védelmezője ott valami baj van, az olyan mint aki szembe megy az autópályán és a többit nézi idiótának.
  Az európai Magyarország győzni fog, ti mint elszigetelt zárványok, mint betokosodott sárga színű anyag léteztek, de nem befolyásolhattok semmit! A gárda be van tiltva "Pre........." és folytatása következik, hallottál a nulla tolarenceiáról”
 • 71. Pretorianus 2012. július 27. 18:59
  „69. 1120 2012.07.27. 18:49
  Igazad van,de mit csináljak,élvezem:))) megmutatni neki,hogy milyen tudatlan és hiteltelen,bár már mindenki tudja...”
 • 70. Pretorianus 2012. július 27. 18:57
  „68. pancser 2012.07.27. 15:53
  Hiteltelen pancser!
  A TÉNYEKRE csak személyeskedés jön...:))) Hozod a megszokott formádat.
  Semmi köze,ugye...Csak onnan az alap,sőt!Nézd meg a képeket! Még a Dávid csillagban is van! :)
  Ha a Dalai Láma,Sri Sathya Sai,az indiai rishik elálldogállnak,elüldögélnek előtte,úgy,hogy ők a legnagyobb szent emberek azokon a tájakon,akkor ők is nácik :)
  https://www.google.hu/search?q=india+swastika&hl=hu&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=GsQSUJWlK4WWswbKoYHQAg&ved=0CEgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=895
  A másik,egy két milliárd embernek,mint neked,a vörös csillagról, más jut az eszébe a szwasztikáról.Ez nem esik le,ugye?
  A fényképeken látható szwasztikát nem rajzolták,sablonos fújással készítették.:)
  És egyenlőre mint a horogkereszt,úgy a sarló kalapács és a vörös csillag is tiltott önkényuralmi jelkép Magyarországon,nagyon helyesen.”
 • 69. 1120 2012. július 27. 18:49
  „Hagyjátok pancsert...ő már így, ilyen sokszorosan agymosott állapotban fog "jobb létre szenderedni". Reménytelen eset. Az én környezetemben is vannak néhányan, komolyan mondom: kár minden percért, amit rá (meg a hozzá hasonlókra) fecséreltek! Ha mondasz valamilyen konkrét történelmi tényt, vagy logikusan próbálsz érvelni, akkor jön a nagy ködösítés, majd (szinte észrevétlenül) újabb frontot nyit a "vitában", majd (miután azt is elvesztette) megint egy újabb marhasággal jön elő... :) Tényleg semmi értelme! Az ő "taktikája" a kifárasztás. Van egy jó mondás, én ehhez tartom magam (mert az ő számára nekem semmiféle mondanivalóm nincs már):
  "Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." (Woody Allen)”
 • 68. pancser 2012. július 27. 15:53
  „Hitler horogkeresztjének semmi köze az Indiában használatoshoz. Horogkereszt iránti rajongásod okán, nem kívánatos eszméket vallasz. Legalább annyi sütnivalód lehetne, hogy ha a gárdának eljött a vég, eljön más szervezetnek is. Igaz ebben is a nácikhoz hasonlítasz, minél jobban szorul a hurok, ahelyett, hogy mentenéd magad, igyekeznél jobb színben mutatkozni, nem akarsz javulni. A nácik is a végén amikor minden veszni látszott akkor voltak legnácibbak. Te rajzoltad a fényképen látható ocsmányságot?”
 • 67. Pretorianus 2012. július 27. 15:27
  „"A horogkeresztnek egyetlen jelentése van a népek számára, a borzalom, ebben minden jelképtől különbözik."
  Aha...
  Indiában egymilliárd embernek az örök körforgást jelképezi.Ma is!
  Tibetben,Bhutánban,Sri Lankán,stb,stb,több száz millió embernek úgyszintén.Ma is!
  Napszimbólum volt a magyaroknál,a vikingeknél, rómaiaknál,és szinte valamennyi európai népnél,de Amerikában is.Észak és Dél-Amerikában is.Az egyik legősibb szimbólum a világon.Itt sem a szwasztikával van ám gond,hiteltelen pancser!Hanem hogy milyen kontexusban és kik használják...Mondjuk nem egy aluljáróban van a helye,az tény.”
 • 66. pancser 2012. július 27. 13:28
  „65! Rémségeket sorolsz, ma is van belőle bőven.Ahhoz, hogy valamit minősítsünk sok mindent sorba kell állítani. A régmúltban a kereszt jele alatt is követtek el borzalmakat, például megégették G.Brunót, de nem ez a kereszt lényege, hanem egészen más! A horogkeresztnek egyetlen jelentése van a népek számára, a borzalom, ebben minden jelképtől különbözik.
  Egyébként én is falusi gyerek vagyok nagyanyám látta, amint erőszakkal veszik el a benzint a visszavonuló németek a magyar katonáktól, a századost puskatussal arcul ütötték, véres arccal tántorgott vissza a legényeihez. A német katonák fizettek amit elvittek, kérdezd meg az oroszokat erről!
  A cikk témája nem a végeláthatatlan atrocitások felsorolása, hanem a firkálmányok, ezek nem függetlenek az egyéniségtől! Aki horogkeresztet firkál....”
 • 65. Tumbanu 2012. július 27. 12:42
  „Pancser!

  más érzés van a vörös csillag mögött? igen, az biztos, csak a falu ahonnan jövök, a németek minden nap templomba jártak, a házaknál ahol el voltak szállásolva, be sem mentek, csak az istállókban aludtak, és a tejet amit megittak kifizették. Aki valami kárt okozott, azt a tisztek megfenyítették a kár mértékének megfelelően. esténként a helybeliekkel kártyázgattak. pár héttel a berlinbe vonulás után jött a dicső felszabadító vörös hadsereg. az ott állomásozó magyar tüzéreket, akik megadták magukat belelőtték az árokba, a nők és gyerekek már azelőtt az erdőbe menekültek félelmükben, akik maradtak, azokat végigerőszakolták. a templomot meggyalázták, a papot lelőtték. kedves pancser...tényleg ez aztán remek volt, csodás emlék lehet azoknak akik megélték.”
 • 64. pancser 2012. július 27. 10:38
  „62."1120" Hangsúlyozom törvénytisztelő ember vagyok, átlagnál jobban. A vörös csillag betiltásával nem értek egyet, mert egészen más érzet van mögötte mint a másik jelkép mögött. A május elsejét sem tiltottál be, pedig az is összefonódott a kommunizmus legsötétebb éveivel is, nem is akárhogyan! A jelképek leginkább az érzelmekre hatnak, a vörös csillag a munkásmozgalom jelképe, ünnepe meg május egy. Mindent, még a legszebb, legkedvesebb dolgokat is be lehet sározni de meg lehet tisztítani. A hitlerista jelkép a brutalitás, a genocídium jelképe, róla már akkor döntöttek nyugaton és nagyon helyesen, amikor a a sapkán vörös csillagot viselő hadsereg mellé álltak. Ha a másik jelkép győz a magyarokat mint a német "élettér"(náci fogalom) útjában lévő nem európai népet a a Volga menti sztyeppre telepítették volna, már aki túlélte volna a vagonos és gyalogos halálmenetet. Lehet, hogy akkor a két jelkép közé egyenlőségjelet tévők meg sem születnek.
  Az irány ahova haladok európai, mondhatnám azt is Szent István nyomdokain, ez persze nagyképűség lenne. A mai politika viszont sok vonatkozásban Koppány útja, mely ha nyer egy bekezdés lenne a magyar nemzet a történelem könyvekben, esetleg csupán egy mondat, egy mondat mint a besenyőkről. Azok sem haltak ki, csak mint magyarok, románok stb-ként élnek tovább. Nemzetünk felemelkedése virágzása mindig összefüggött az Európával való jó viszonnyal. Európa pénze, kardja óvta meg az oszmán hódítástól még ha részben is Magyarországot!”
 • 63. kiskaloz33 2012. július 27. 10:36
  „látom senkihez nem jutott el a mondani valóm !
  évek óta újra és újra firkálják mocskosabbnál mocskosabb dolgokkal a lent említett aluljárókat...abból mért nem lett se hír se felháborodás ? ? ? !”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyát találtak Abdán - fotó

Szerdán a Szent Imre 64. számú ház kertjében megjelent ez a malamut vagy husky kutya. Jogos… Tovább olvasom